PRVA POBEDA ODBOJKAŠA: Srbija ubedljiva protiv Argentine na Svetskom prvenstvu
Foto: Fivb

Orlovi zablistali protiv Gaučosa

PRVA POBEDA ODBOJKAŠA: Srbija ubedljiva protiv Argentine na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -
Posle lošeg drugo seta izabranici Igora Kolakovića u naredna dva potvrdili klasu
1 / 3 Foto: Printskrin

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. "Orlovi" su u meču 2. kola grupe A savladali Argentinu rezultatom 3:1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21).

Naredni meč Srbija igra u četvrtak protiv Australije od 16.30.

Posle nešto nervoznijeg početka Srbija je u sredini prvog seta napravila razliku koju je rutinskom igrom sačuvala do kraja seta i povela sa 1:0. Drugi set doneo je obrnutu sliku, gde je Argentina bila dominatna ekipa, pa je usledilo izjednačenje.

Srpski tim je u trećoj deonici stigao do ubedljivih 24:15, ali je dopustio šest vezanih poena rivalu. Ipak, na kraju osvojen je set za vođstvo 2:1.

Konačno, u četvrtom setu od samog starta Srbija je povela i uz konstantno vođstvo od 3-4 poena prednosti stigla do prve pobede na šampionatu.

Izuzetno loše izdanje sa otvaranja Svetskog prvenstva i ubedljiv poraz od domaćina pred više od 60.000 ljudi na fudbalskom stadionu ostavili su iza sebe i pre meča poručili da od danas počinje novo takmičenje za njih.

TOK MEČA

4. SET

Potpuna dominacija srpskog tima koji je od starta stekao 3-4 poena prednosti i uspešno ih održavao do kraja.

3. SET

Uvod u meč bio je izjednačen. Igralo se poen za poen, sve do rezultata 10:10. Prethodno su Argentinci otišli na tehnički tajm-aut sa poenom viška.

Nikić i Jovović su pokrenuli "Orlove" za seriju 4:0 i vođstvo 14:10. Isto odstojanje bilo je i na drugom tehničkom tajm-autu (16:12).

Prilično lako naš tim je stigao do 24:15 i činilo se da će lako privesti set kraju. Međutim, doza opuštenosti koštala je živaca navijače jer je Argentina vezala šest poena za 25:21, a tek posle tajm-auta i greške Argentinaca "Orlovi" su osvojili ovaj važan set.

2. SET

Potpuno drugačiji set u odnosu na prvi. Argentinci su poveli sa 6:5 i više nisu ispuštali prednost do kraja seta. Traljavo su naši igrači, sa dosta grešaka krenuli, tako i završili za konačnih 25:20.

1. SET

Srbija je u meč ušla sa postavom Nikola Kovačević, Stanković, Jovović, Nikić, Podraščanin, Atanasijević i libero Rosić.Prilično nervozan start našeg tima, uz nekoliko neočekivanih grešaka doneli su Argentini prednost 8:7, a nešto kasnije i 12:10. Međutim, upravo tada je Srbija zaigrala daleko borbenije pa je na drugi tehnički tajm-aut rezultat glasio 16:13 za "Orlove".

Furiozan tempo i serija 9:2 donela je Srbiji pet poena prednosti 19:14. Rutinskom igrom izabranici Igora Kolakovića priveli su set kraju i poveli sa 1:0 u ovom meču.

Srbija je ušla u meč prilično nervozno, a rezultat toga je čak 11 poklonjenih poena Argentini. Međutim, kako je set odmicao, tako je i Srbija nervozu pretvorila u borbenost i na kraju ubedljivo dobila set.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja