PREOKRET ZA PRVO MESTO U GRUPI: Brazilke nanele prvi poraz odbojkašicama Srbije
Foto: Beta

Završena prva faza takmičenja na SP

PREOKRET ZA PRVO MESTO U GRUPI: Brazilke nanele prvi poraz odbojkašicama Srbije

Ostali sportovi -
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila sa 3:1 (26:24, 21:25, 19:25, 25:23) u poslednjem meču prve faze Svetskog prvenstva u Italiji

TRST - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila sa 3:1 (26:24, 21:25, 19:25, 23:25) u poslednjem meču prve faze Svetskog prvenstva u Italiji.Srbija je tako u 5. kolu upisala prvi poraz, posle četiri pobede u Grupi B. Naša selekcija je još ranije obezbedila plasman u drugu fazu šampionata. Izabranice selektora Zorana Terzića prethodno su slavile protiv Turske (3:1), Bugarske (3:2), Kameruna (3:0) i Kanade (3:1).

Srbija idalje nema trijumf protiv reprezentacije Brazila, koja je prvu fazu takmičenja završila bez poraza, sa maksimalnih pet pobeda.

Duel u Trstu koji je odlučivao pobednika grupe doneo je sjajnu odbojku i protekao je u velikoj i zanimljivoj borbi.

Srpske odbojkašice su odlično odigrale protiv olimpijskih šampionki, posebno u prvom setu koji su dobile rezultatom 26:24.

Viđeno je mnogo efektnih poena i spektakularnih poteza, sve je funkcionisalo gotovo besprekorno, a blistale su Brankica Mihajlović i mlada Tijana Bošković, za čije smečeve i blokove protivnice nisu imale rešenja.

Bila je to najava da bi reprezentacija Srbije mogla do podviga i prve pobede nad Brazilom do sada, međutim, fantastični sastav Južnoamerikanki stabilizovao je redove i u nastavku preuzeo inicijativu.

Objektivno kvalitetniji tim Brazilki odigrao je u "svom elementu", srpske odbojkašice do kraja susreta igrale su angažovano i povremeno pretile preokretom, a u četvrtom setu umalo nisu režirale dramatičan završetak utakmice.

Međutim, ponestalo im je snage i koncentracije protiv izuzetno snažnog rivala, pa je Brazil posao završio u četiri seta.

Nešto ranije Turska je pobedila Kamerun sa 3:0 (25:18, 25:18, 25.12), dok je Bugarska istim rezultatom bila bolja od Kameruna - 3:0 (25:17, 25.16, 25.18). To znači da su plasman u drugu fazu takmičenja izborile su odbojkašice Brazila, Srbije, Bugarske i Turske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track