NA PUTU KA MEDALJI: Srbija samlela Italiju
Foto: Fivb.org

Važna pobeda odbojkaša

NA PUTU KA MEDALJI: Srbija samlela Italiju

Ostali sportovi -
Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala selekciju Italije sa 3:0 u setovima (25:19, 29:27, 25:22) u prvom kolu novoformirane Grupe E na Svetskom prvenstvu u Poljskoj

LOĐ - Odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je počela drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. Srbija je savladala selekciju Italije sa 3:0 u setovima (25:19, 29:27, 25:22) u prvom kolu novoformirane Grupe E. Izabranici selektora Igora Kolakovića odigrali su sjajan meč u Lođu i upisali veoma važnu pobedu. Selektor je posle meča ocenio da je dobra igra u odbrani njegovih igrača bila presudan faktor u pobedi protiv Italije."Utakmica je bila izuzetno tvrda u svim setovima. Igrali smo sa određenom prednošću, ali se ona u određenim periodima meča. Igrali smo sjajnu odbranu uz nedostatak dobrog servisa. Ipak, kada odigramo ovako dobru odbranu onda možemo i slabiji servis da bude", rekao je Kolaković."Trebaće nam i kvalitetan servis u narednim mečevima", dodao je on."Imali smo mali pad u drugom, ali uspeli smo da se vratimo i zasluženo smo dobili taj period igre, kojim smo prelomili meč. Nije im nedostajao Ivan Zajcev, jer je Luka Vetori dobro igrao. Mi smo zaustavili sve njihove napadače dobrom blok odbranom. Raduje nas sve bolja igra iz meča u meč. Veoma važna tri boda", rekao je srednji bloker selekcije Srbije Marko Podraščanin. U drugom kolu Grupe E, u četvrtak, Srbija će igrati protiv reprezentacije SAD, a u trećem kolu, u subotu, protiv Francuske. Duel četvrtog kola sa Iranom na programu je u nedelju. Sve mečeve Srbija igra u terminu od 16.40 časova.

Plasman u narednu fazu takmičenja obezbediće po tri selekcije iz obe grupe, koje će formirati dve nove grupe sa po 3 selekcije. Po dve prvoplasirane selekcije će izboriti plasman u polufinale, dok će trećeplasirane reprezentacije igrati u meču za peto mesto.TOK MEČA3. SETSrbija je u sjajnom ritmu ušla i u treći set. Orlovi su već na prvom tehničkom tajm-autu imali +4 - 8:4. Međutim, kao i u prethodnom setu Azuri se vraćaju igru na 13:13 i 22:22, ali je ovog puta izostala drama u završnici. Orlovi osvjaju tri uzastopna poena i posle jednog sata i 38 minuta igre novim poenom iz bloka stižu do važne pobede - 25:19, 29:27, 25:22.2. SETPočetak drugog seta obeležila je izjednačena borba, ali Srbija sa dva vezana poena odlazi na prvi predah sa vođstvom 8:6. Blokom Marka Podraščanina "Orlovi" dolaze do četiri poena prednosti - 11:7, koja uspevaju da sačuvaju do drugog tehničkog tajm-auta (16:12). Italijani su se vratili u završnici seta i izjednačil na 22:22. Srpski odbojkaši zatim ne koriste dve vezane set lopte, ali posle velike borbe i nekoliko propuštenih prilika ipak osvajaju i drugi set - 29:27.1. SETOdbojkaši Srbije ušli su silno motivisani u meč. Dobar prijem servisa i odblična igra na mreži, uz nekoliko grešaka Italijana kojima je ovo meč biti ili ne biti, doneli su Srbiji prednost 8:4 na prvom tehničkom tajm-autu. Izabranici selektora Igora Kolaković nastavili su sa dobrom igrom. "Orlovi" su na drugom tehničkom tajm-autu vodili sa16:12, a posle sjajnog trojnog bloka koriste treću set loptu za konačnih 25:19.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track