TREĆA UZASTOPNA POBEDA ORLOVA: Odbojkaši Srbije pregazili Venecuelu
Foto: Fivb.org

Siguran trijumf

TREĆA UZASTOPNA POBEDA ORLOVA: Odbojkaši Srbije pregazili Venecuelu

Ostali sportovi -
Naša selekcija se nalazi na trećem mestu na tabeli sa 9 bodova. Srbija je na startu prvenstva poražena od Poljske, a onda je pobedila Argentinu i Australiju
1 / 8 Foto: Fivb.org

VROCLAV - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Venecuele 3:0, po setovima 25:20, 25:17, 25:22 u meču 4. kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. Izabranici Igora Kolakovića su ovom pobedom obezbedili plasmana u drugu fazu takmičenja na SP. Najefikasniji u srpskom timu bio je Uroš Kovačević sa 12 poena, dok je Aleksandar Atanasijević dodao 11. U poraženoj ekipi istakao se Kevin Pinerua sa 14 poena.Naša selekcija se nalazi na trećem mestu na tabeli sa 9 bodova. Srbija je na startu prvenstva poražena od Poljske, a onda je pobedila Argentinu i Australiju.Naša selekcija će u poslednji meč u grupi A odigrati u nedelju od 20,15 sati, a rival Srbiji će biti Kamerun.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan pobedom nacionalnog tima protiv Venecuele, naročito partijama reprezentativaca, koji do sada nisu mnogo igrali na SP.

"Kontrolisali smo prijem servisa i napad, nismo puno grešili, bili smo strpljivi, naročito u završnici drugog seta i znali smo da sačekamo i iskoristimo greške protivnika. Igrači koji su prvi put igrali na Svetskom prvenstvu su bili dobri, mada uvek mogu bolje, ali zadovljan sam kako je sve proteklo", rekao je Kolaković.

Naredni protivnik Srbije je selekcija Kameruna, koja je jedina bez pobede u grupi A.

"Kamerun je na nivou Venecuele, sigurno će i sutra neki igrači dobiti šansu. Potrebna nam je pobeda, iako ti bodovi neće ništa značiti u nastavku takmičenja. Važno je da prvu fazu turnira završimo pobedom i grači budu u formi za ono što nas čeka u Lođu, a čeka nas izuzetno težak posao", poručio je Kolaković.

Nejefikasniji u srpskom timu bio je Uroš Kovačević sa 12 poena.

"Očekivana pobeda, mi smo kvalitetniji tim od Venecuele, koja zna da bude neugodna. Mi koji nismo igrali tri - četiri meča smo dobili šansu i stvarno smo užuivali. Jedva čekamo utakmicu prioti Kameruna, oni su jako snažni u fizičkom smislu, ali mislim da neće biti problema, jer smo znatno bolji rival", rekao je Kovačević.

Zadovoljan posle meča bio je i libero Nikola Rosić.

"Vodili smo od početka do kraja, zasluženo smo pobedili, pristup na terenu i igra momaka je za svaku pohvalu. Svakoj utakmici moramo maksimalno skoncetrisano da pristupimo, očekujem da tako bude i protiv Kameruna i da zabeležimo pobedu maksimalnim rezultatom", rekao je Rosić.

TOK MEČA

III setVenecuela je bila ravnopravan rival Srbiji u trećem setu do prvog tehničkog tajm-auta. Naša selekcija je potom povela 12:9. Srbija je na drugom tehničkom tajm-autu zadržala tri poena prednosti, 16:13. Sigurnom igrom naši odbojkaši došli su do 25:22 i konačne pobede.II setNaša selekcija je dobro počela i drugi set i povela 10:7. Venecuela je uspela da izjednači na 11:11. Srbija nije dozvolila iznenađenje i drugi set dobila s 25:17.I setNa startu prvog seta igralo se poen za poen, ali je naša selekcija na prvi tajm-aut otišla s vođstvom od 8:7. Naša selekcija je u nastavku meča podigla nivo igre, a na narednom tehničkom tajm-autu "orlovi" su imali prednost od 16:13. Srbija je održavala prednost i na kraju dobila prvi set s 25:20.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track