VATERPOLISTI SRBIJE DOMINIRAJU: Nije nam važno ko igra, zlato je tu!
Foto: Kurir Štampano

Ne treba brinuti za budućnost

VATERPOLISTI SRBIJE DOMINIRAJU: Nije nam važno ko igra, zlato je tu!

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Srbije nakon osvajanja Svetske lige ističu da ih je do velikog uspeha dovelo jedinstvo i da će zauvek pamtiti zlato iz Kazahstana

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić odavno je odlučio da će na završni turnir FINA svetskog kupa voditi igrače koji nisu dobili šansu da učestvuju na Evropskom prvenstvu.Ideja da se u Budimpešti ostvari što bolji rezultat i tako rasterete mlađe snage, kojima je priključio „prvotimce“ Dušana Mandića i Savu Ranđelovića, pokazala se kao veoma uspešna i naš mladi tim uspeo je da se još jednom dokopa zlatnog odličja. Ponovo su u finalu stradali Mađari, koji su nastupili u gotovo najjačem sastavu, a naši igrači uglas ističu da je trofej donela fenomenalna atmosfera u timu i oko njega.

Šampanj ćemo otvoriti... Veliko slavlje naših „delfina“
Šampanj ćemo otvoriti... Veliko slavlje naših „delfina“

Ponosan- Nemam šta da kažem, osim da ponovim da sam ponosan što sam bio kapiten ove ekipe. Veliki drugari, spremni da daju maksimum u svakom trenutku. Nismo se uplašili. Verovali smo i kad se činilo da će Mađarska slaviti. Tri finala, tri zlata, šta lepše može da bude - rekao je kapiten Dušan Mandić, koji je stariji samo od dvojice kolega iz nacionalnog tima.Rođeni golgeterNajmlađi je Gavril Subotić, koji je bombardovao protivničke golmane i čijim golom se Srbija izborila za peterce s Mađarima u finalu.- Presrećan sam, tri pobede ovog leta. Veliki uspeh mlade ekipe. Ovo je dokaz da se kvalitetno radi i da imamo veliku budućnost - rekao je srpski tinejdžer, koji se odmah priključio juniorskom nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju.

EP u TbilisijuJUNIORI UBEDLJIVI NA STARTUJuniorska reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju. Izabranici Vladimira Vujasinovića savladali su Ukrajinu sa 13:3 (4:1, 3:1, 3:1, 3:0). Po dva gola postigli su Repanović, Lekić, Drašović i Stojanović, Gogov, Asanović, Radulović, Jakšić i Manojlović po jedan.Rival naše reprezentacije u 2. kolu biće Rumunija (12.20), koja je na premijeri poražena od Rusije sa 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track