VAZDUŠNA PUŠKA: Arsović osvojila zlato na turniru u Granadi

Velika nagrada Huana Karlosa

VAZDUŠNA PUŠKA: Arsović osvojila zlato na turniru u Granadi

Ostali sportovi -
Nakon petog mesta u kvalifikacijama, Arsovićeva je jakim rezultatom i preciznim gađanjem na kraju trijumfovala sa upucanih 208,2 krugova

GRANADA - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom na turniru „Velika nagrada Huana Karlosa“ u španskom gradu Granadi.

Nakon petog mesta u kvalifikacijama, Arsovićeva je jakim rezultatom i preciznim gađanjem na kraju trijumfovala sa upucanih 208,2 krugova.

Na strelištu, gde je temperatura dostigla 43 stepena, drugo mesto zauzela je Vega Kol Nurija iz Španije sa 205,4, a treće Ahmadi Elaheh iz Irana sa 185,7 krugova.

"Bilo je teško takmičiti se u uslovima gde je bilo pretoplo, ali slične vremenske prilike nas očekuju i na predstojećem prvenstvu sveta u Granadi u septembru, pa je bilo korisno i osetiti kakav je teren. Prezadovoljna sam postignutim rezultatom i nadam se da će mi turnir i pripreme u ovom gradu pomoći da u septembru osvojim još medalja", izjavila je Arsovićeva, a prenosi pres služba Streljačkog saveza Srbije.

U nastavku takmičenja u Granadi Arsovićeva će se nadmetati u drugoj olimpijskoj disciplini, malokalibarska puška - trostav, nakon čega se sa nacionalnim timom vraća u Srbiju, a potom ide na letnju pauzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track