VELIKA NEPRAVDA: Politika ubacuje Kosovo u MOK!
Foto: Rojters

Teško Srbija može protiv svetskih sila

VELIKA NEPRAVDA: Politika ubacuje Kosovo u MOK!

Ostali sportovi -
U protekle četiri godine borili smo se koliko smo mogli, ali sada je sve izvan naše kontrole, kaže potpredsednik OK Srbije Žarko Paspalj

Presedan u svetu sporta, najavljeni prijem u MOK samoproklamovane Republike Kosovo, koja nije članica UN, mogao bi mnogo toga da promeni i otvori Pandorinu kutiju.Očigledno da pravila nisu ista za sve i da se naša zemlja i Olimpijski komitet tu više ništa ne pitaju. Dugogodišnje lobiranje i veliki novac, tačnije stotine utrošenih miliona evra očigledno su učinili svoje. Potpredsednik OKS Žarko Paspalj kaže da je borba našeg komiteta bila dugotrajna, ali da se po tom pitanju više ništa ne može uraditi.Priča nije od juče- Već oko mesec dana imamo informaciju da će Kosovo biti primljeno u MOK, s tim su upoznati i državni organi. Borba našeg komiteta trajala je dugo, pokušavali smo na razne načine to da osporimo. Mislim da je uspeh što smo uspeli da odložimo raniji prijem Kosova, jer njihovo lobiranje i insistiranje traju već četiri godine - kaže za Kurir Paspalj.On naglašava da je pokušano sve kako se problemi ne bi lomili preko leđa sportista.Nudili smo im rešenje- Mi smo njima nudili da se takmiče pod okriljem Olimpijskog komiteta Srbije, upravo da ne bi ispalo kako su sportisti žrtve u celoj priči, ali oni to nisu prihvatili, verovatno nisu ni mogli. Smatram da je to bio dobar pristup s naše strane. Međutim, sada je sve izvan naše kontrole i prijem u MOK je više političko pitanje - zaključio je Paspalj.

Teška vremena... Žarko Paspalj i Vlade Divac
Teška vremena... Žarko Paspalj i Vlade Divac

Protest OK SrbijeOSUDA PRIJEMA KOSOVAOlimpijski komitet Srbije osudio je odluku IO MOK i uputio protest zbog prijema takozvanog OK Kosova u provizorno članstvo.- Odluka Izvršnog odbora MOK u skladu je sa informacijom koju je Olimpijski komitet Srbije ranije dobio od Međunarodnog olimpijskog komiteta, a sa kojom je momentalno upoznao sve nadležne institucije u Republici Srbiji. Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje odluku Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta da primi u uslovno članstvo nacionalni olimpijski komitet jednostrano proglašene Republike Kosovo i shodno tome i zvanično je uputio protest Međunarodnom olimpijskom komitetu - piše u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

OptimistaHASANI: UČESTVOVAĆEMO NA OI U RIJUPredsednik tzv. OK Kosova Besim Hasani zadovoljan je razvojem događaja i on tvrdi da će sportisti Kosova učestvovati na OI 2016.- Imamo snažna uveravanja da ćemo biti primljeni u MOK. Biće pronađeno rešenje da naši sportisti učestvuju na OI u Riju. Ovo će otvoriti put i ostalim savezima, osim fudbalskog, za koji je uslov da država mora da bude članica UN - rekao je Hasani.

ČinjeniceSPORTSKI PRESEDAN- Četiri godine tzv. Republika Kosovo pokušava da uđe u MOK- U novijoj istoriji nijedna zemlja koja nije članica UN nije primljena u MOK- Lobisti s Kosova i Metohije potrošili stotine miliona evra na lobiranje- Kosovski sportisti moći će da se takmiče na Olimpijskim igrama- MOK u svom sastavu ima 204 nacionalna olimpijska komiteta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track