Zlatni Velimir Stjepanović: Sada su svi čuli za mene!
Foto: Fonet

Heroj nacije: Šampion Evrope o velikom uspehu u Berlinu

Zlatni Velimir Stjepanović: Sada su svi čuli za mene!

Ostali sportovi -
Srpski plivač objašnjava kako je stigao do dva zlata na prvenstvu Evrope

Iako bi bilo logično da posle duple krune na Evropskom prvenstvu u plivanju malo predahne, Velimir Stjepanović već ima isplanirane treninge i nova takmičenja. Već naredne nedelje sledi mu takmičenje u okviru Svetskog kupa u Dohi. Prvog Srbina koji je uspeo da donese dva zlata sa šampionata Starog kontinenta „uhvatili“ smo u šetnji Berlinom i ukrali mu nekoliko minuta slobodnog vremena. Najpre nas je zanimalo kako provodi prvi dan kao dvostruki prvak Evrope.Trenirao i juče- Jutros sam bio na treningu jer me već od nedelje očekuju obaveze na Svetskom kupu. Nakon toga sam izašao u šetnju, išli smo do Brandenburške kapije, jeli smo i sad se spremam za poslepodnevni odmor. Baš me je umorila ova šetnja - kaže nam Velja.Na konstataciju da je do titula došao prilično iznenađujuće kaže:

- Bio sam na neki način nepoznanica za konkurente, ali sada će tokom trke sigurno paziti i na mene. Što se mene tiče, radiću kao i do sada, treniraću sa željom da budem najbolji i plivati svoj maksimum.Daleko je RioPetar Popović, trener Milorada Čavića, koji je u Stjepanoviću dobio pravog naslednika, rekao je da od Velimira očekuje veliki uspeh na OI u Rio de Žaneiru 2016. godine, a naš mladi as poručuje:- Naravno da sve stavljam u funkciju što boljih priprema za Rio, ali polako, pre toga je Svetsko prvenstvo sledeće godine u Kazanju - zaključio je Stjepanović.

ObavezeNE STIŽEM KOD DEDEVelimir Stjepanović, deda dvostrukog šampiona Evrope, momka koji je po njemu dobio ime, ponosno je ispratio trke svog unuka. Zato smo mlađeg Velju pitali hoće li stići da poseti dedu.- Nažalost, neću imati vremena da stignem do Bjeljine. Dolazim u Beograd i veoma brzo idem dalje zbog nastavka treninga i novih takmičenja - kaže Stjepanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track