(VIDEO) BRANE PROVOKATIVNE DRESOVE: Kolumbijske biciklistkinje nije stid

Reakcija

(VIDEO) BRANE PROVOKATIVNE DRESOVE: Kolumbijske biciklistkinje nije stid

Ostali sportovi -
Ovu opremu dizajnirala sam kao sportistkinja, žena i biciklistkinja i uopšte je se ne stidim. Ne znam zašto je ona izazvala toliko zaprepašćenje kod nekih, kaže Endži Rohas

TORINO - Ženski biciklistički tim Kolumbije izazvao je brojne negativne komentare u javnosti zbog opreme u kojoj je nastupio na trci "Điro di Toskana".

Kolumbijke su nastupile u opremi koja je zaintrigirala sve. Gornji deo trikoa bio je crveno-žutoj boji, ali je donji deo trikoa privukao dosta pažnje.

Na njemu su se oslikavali svi anatomski delovi žena, a svi su ocenili ovu opremu kao najbizarniju. Ovakav dizajn odmah je naišao na osudu predsednika Međunarodne biciklističke organizacije (UCI), Brajana Kuksona, dok je mišljenje javnosti podeljeno. Neko ovaj potez smatra vulgarnim, a neko revolucionarnim...

Endži Rohas, članica kolumbijskog tima i dizajnerka ovakve opreme, odgovorila je na optužbe i istakla da se niko u njenom šestočlanom timu ne stidi da vozi trke tako odeven.

"Ovu opremu dizajnirala sam kao sportistkinja, žena i biciklistkinja i uopšte je se ne stidim. Ne znam zašto je ona izazvala toliko zaprepašćenje kod nekih? Mi smo potpuno posvećene biciklizmu i nastavićemo da se borimo za što bolje rezultate naše zemlje", rekla je.

http://www.youtube.com/watch?v=ws_M6_9P2ok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track