VRAĆA SE:  Isinbajeva želi treće olimpijsko zlato

Biće spremna za Rio

VRAĆA SE: Isinbajeva želi treće olimpijsko zlato

Ostali sportovi -
Tridesetdvogodišnja Ruskinja, koja je u junu u Monaku donela na svet ćerku Evu, osvojila je zlato na OI u Atini 2004. i u Pekingu četiri godine kasnije

Dvostruka olimpijska šampionka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva najavila je pohod na treće zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.Tridesetdvogodišnja Isinbajeva koja je u junu u Monaku donela na svet ćerku Evu, osvojila je zlato na OI u Atini 2004. i u Pekingu četiri godine kasnije."Moj trener Jevgenij Trofimov već je napravio raspored treninga u pripremama za Rio. Učiniću sve što je u mojoj moći da osvojim treće zlato", rekla je Isinbajeva.

Isinbajeva je tokom karijere 28 puta obarala svetske rekorde, a posle neuspeha na dvoranskom prvenstvu sveta u Dohi 2010. napravila je jednogodišnju pauzu.

Isinbajeva se vratila takmičenjima u februaru 2011, kada je osvojila četvrtu titulu dvoranske svetske prvakinje u Istanbulu, pre nego što je na Igrama u Londonu 2012. osvojila bronzu, a potom 2013 i zlato na šampionatu sveta na otvorenom u Moskvi.

Isinbajeva je pred šampionat u Moskvi najavila kraj karijere, ali se u međuvremenu predomislila i u maju saopštila da će posle porođaja nastaviti da se bavi atletikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track