Vučić: Ponosan sam na kajakaše, očekujemo medalje iz Rija
Foto: Tanjug

Premijer Srbije primio osvajače medalja na SP u Moskvi

Vučić: Ponosan sam na kajakaše, očekujemo medalje iz Rija

Ostali sportovi -
Srbija je na šampionatu sveta u Moskvi osvojila pet medalja, jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri bronze

BEOGRAD - Predsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar sporta Vanja Udovičić primili su kajakaše Srbije, koji su na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojili pet medalja i obećali pomoć države na putu do glavnog cilja - osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Riju.

"Retko prisustvujem ovakvim ceremonijama, obično idem tamo gde se potura glava da se rešavaju problemi. Ponosan sam na ove mlade ljude i njihove trenere. Pre neki dan sam video da je predsednik Mirko Nišović govorio lepo i pohvalno o svojoj zemlji, a ovde je najplodniji sport kritikovanje države. Pomoći ćemo kajakašima, od njih očekujemo najviše medalja na Olimpijskim igrama", rekao je Vučić.

On je dodao da je cilj da Srbija na narednim Olimpijskim igrama u Riju napravi ekipu koja, ako već ne može da stigne Mađare koji su u Londonu osvojili 16 medalja, onda bar pola od toga.

"Jedno su nacionalna priznanja, a zadovoljstvo i ponos zbog onoga što ste učinili za ovu zemlju je nešto što malo ko može da ima. Nadam se da ćemo se istim povodom videti i sledeće godine posle Evropskog i Svetskog prvenstva. Kao i da ćete osvojiti medalje i na Olimpijskim igrama i da dođem na plato ispred Skupštine grada, iako mi to nije običaj, da proslavimo zajedno", poručio je Vučić.

Srpski kajakaš Marko Novaković zahvalio se premijeru i rekao da ima tremu jer nema nema svako čast da bude ovde.

"Moram da se zahvalima svima koji su nas podržavali, a ne smemo da zaboravimo ni kolege koje su bile sa nama na SP, ali nisu osvojili medalje. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti u ovom ritmu", istakao je Novaković.

U ime kajakaške reprezentacije Srbije Nikola Moldovan poklonila je premijeru stilizovano veslo sa posvetom.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je čast ugostiti ovakve sportiste i biti u njihovoj blizini.

"Pokazali su da je neophodna vera u sebe, u tim i državu da bi došli do rezultata. Osvajanjem ovih medalja na neki način sebi su napravili pritisak za buduća takmičenja. Pet medalja na SP obavezuje, ali rezultati nisu slučajni", naveo je Udovičić.

Srbija je na šampionatu sveta u Moskvi osvojila pet medalja - dvojac u sastavu Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojio je zlatnu medalju u disciplini 200 metara, a sestre Nikolina i Olivera Moldovan srebro na 500 metara.

Nikolina Moldovan bila je uspešna i u trci na 200 metara gde je bila treća, a bronzane medalje osvojili su i dvojac Marko Tomićević-Vladimir Torubarov i Dalma Benedek-Ružičić u kajaku jednosedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track