WBO KRUZER KATEGORIJA: Huk i Largeti u klinču za titulu svetskog šampiona
Foto: Ap

Boks spektakl u Haleu

WBO KRUZER KATEGORIJA: Huk i Largeti u klinču za titulu svetskog šampiona

Ostali sportovi -
Svetski šampion u WBO kruzer kategoriji Nemac Marko Huk odmeriće snage sa Italijanom Mirkom Largetijem u subotu u Haleu, gde će u uvodnoj borbi nastupiti i srpski bokser Marko Nikolić

BERLIN - Svetski šampion u WBO kruzer kategoriji Nemac Marko Huk odmeriće snage sa Italijanom Mirkom Largetijem u subotu u Haleu. "Nisam umoran da ponavljam – napraviću špagete od Largetija. Mirko Largeti je i dalje bez poraza i zato on ima izvesnu dozu samopouzdanja. Dolazi 30. avgust i tada će njegovo samopouzdanje nestati, jer će i sam biti svedok da smo potpuno različita klasa", rekao je Huk koji je poreklom iz Srbije. Italijan je do sada neporažen u profesionalnom ringu, ima 21 borbu i 21 pobedu, od toga 13 nokautom. "Pobediće bolji. Ja sam dobro pripremljen i zahvalan sam za priliku koja mi se pružila, da ostvarim svoj san i postanem svetski šampion kruzer kategorije u verziji WBO", rekao je Italijan LargetiIzazivač je ove godine već imao jednu borbu i to sa Atilom Palkom, kojeg je nokautirao u drugoj rundi.Bobra protiv Largetija je već 13. odbrana titule za Huka, koji je titulu osvojio 2009. On se poslednji put borio 25. januara u Štutgartu, kada je nokautirao Firata Arslana u šestoj rundi, ali je tokom priprema za sledeći meč polomio kost u desnoj šaci. Prethodnih nedelja Huk je trenirao sa Joanom Pablom Ernandesom, koji je u subotu odbranio IBF titutlu protiv Firata Arslana. Na ovom spektaklu, u uvodnoj borbi, nastupiće i srpski bokser u polu teškoj kategoriji Marko Nikolić. On će se boriti protiv Mađara Petera Hegješa.

Marko je prošlog jula debitovao profesionalnom boksu,ali je posle samo još jednog meča usledila pauza zbog povrede desne ruke, koja ga je sprečila da u januaru boksuje jednu od uvodnih borbi na meču Huka i Arslana u Nemačkoj.

Marko Nikolić
Marko Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track