AMERIKANCI IGNORISALI ĐOKOVIĆA: Rafael Nadal dobio nagradu za najboljeg tenisera na svetu
Foto: Reuters

Godišnja priznanja

AMERIKANCI IGNORISALI ĐOKOVIĆA: Rafael Nadal dobio nagradu za najboljeg tenisera na svetu

Tenis -
U obrazloženju nagrade navode da je Španac osvojio deset trofeja, uključujući US Open i Rolan Garos

Najuticajniji američki sportski medij ESPN dodelio je tradicionalne godišnje nagrade "ESPY" za najbolje pojedince i timove u više kategorija, pa i za najboljeg tenisera.

Iako je Novak Đoković nedavno osvojio titulu na Vimbldonu i preuzeo prvo mesto na ATP listi, Amerikanci su prosto ignorisali ovu činjenicu i dodelili nagradu za najboljeg tenisera Rafaelu Nadalu. U obrazloženju nagrade navode da je Nadal osvojio deset trofeja, uključujući US Open i Rolan Garos.

Za razliku od svih drugih koji ovakve vrste nagrada tradicionalno dodeljuju na kraju kalendarske godine, ESPN od 2001. ove nagrade dodeljuje sredinom godine, a najbolji se biraju putem internet ankete. Da je osvojio nagradu, Đokoviću bi ovo bila treća uzastopna "ESPY" nagrada. Ovako, ovo je španskom teniseru druga titula, koliko ih ima i Đoković koji je prethodne dve godine bio najbolji. Najtrofejniji je Rodžer Federer sa šest nagrada "ESPY".

Zanimljivo je da je američka medijska kuća i u ženskoj konkurenciji napravila presedan, pošto najbolja teniserka Serena Vilijams nije nagrađena, već je ta čast pripala Mariji Šarapovoj.

Za najbolji sportski potez ESPN je proglasio pobedu SAD nad Ganom 2:1 na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Brazilu, odnosno pobedonosni pogodak Džona Bruksa u 86. minutu.

Najbolji trener je Greg Popovič, koji je sa San Antonio Sparsima osvojio titulu prvaka u NBA ligi.

Najbolji strani sportista je Kristijano Ronaldo, a domaći košarkaš Kevin Durent, koji je samim tim poneo i titulu najboljeg košarkaša.

Najbolji tim po ESPN je NFL šampion, ekipa Sijetl Sihoksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track