ANA IVANOVIĆ: Škola bez nasilja važan korak ka boljem životu
Foto: Fejsbuk

Ambasadorka Unicefa

ANA IVANOVIĆ: Škola bez nasilja važan korak ka boljem životu

Tenis -
Škola bez nasilja je vazan korak ka boljem i kvalitetnijem životu. Samo zajedničkim snagama možemo da se borimo protiv ovog zla i zato mi je drago što je povećan broj škola koje su se uključila u akciju, rekla je prva teniserka Srbije

BEOGRAD - Srpska teniserka Ana Ivanović, ambasadorka UNICEF-a u Srbiji, izjavila je danas da je ponosna na rezultate koje pokazuje akcija "Škola bez nasilja", čiji je ona promoter.

"Škola bez nasilja je vazan korak ka boljem i kvalitetnijem životu. Samo zajedničkim snagama možemo da se borimo protiv ovog zla i zato mi je drago što je povećan broj škola koje su se uključila u akciju", rekla je prva teniserka Srbije povodom obeležavnja 25. godišnjice od osnivanja Konvencije o zaštiti dece, u prostorijama knjižare "Delfi".

Peta teniserka sveta naglasila je da je oduševljena zrelošću i visokim nivoom svesti osnovaca i srednjoškolaca nekoliko beogradskih skola, koju su oni pokazali tokom radionice u kojoj su govorili o tome kako rešavaju problem nasilja u školi.

"Prijatno sam iznenađena da kod dece postoji tako izražena visoka svest o tome da treba poštovati druge", istakla je Ivanović.

Direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo zahvalio je Ani Ivanović na angažovanju i pomoći.

"Ana je pravi pionir ove akcije. Ona je uvek nalazila vremena da usred sezone dođe i podrži "Školu bez nasilja". Ana ,nastavi da pobeđuješ:", poručio je Sen Lua.

On je ipak, upozorio da najnovije ankete UNICEF-a pokazuju da su u Srbiji deca u visokom procentu žrtve nasilja u školi i u porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track