(VIDEO) BEZ IZGUBLJENOG SETA: Fenomenalna Ana Ivanović osvojila turnir u Tokiju
Foto: AP

U finalu pala Karolina Voznijacki

(VIDEO) BEZ IZGUBLJENOG SETA: Fenomenalna Ana Ivanović osvojila turnir u Tokiju

Tenis -
Ovo je četvrta titula za našu teniserku ove sezone

TOKIO - Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je titulu na turniru u Tokiju, pošto je u finalu pobedila Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:2, 7:6 (7-2).Ovo je bio sedmi međusobni duel srpske i danske teniserke, a peti trijumf Ivanovićeve. Naša teniserka je trijumfom u Japanu stigla do četvrte titule u sezoni, a 15. u karijeri. Ivanovićeva je turnir u Tokiju osvojila bez izgubljenog seta. Ani je pripalo 470 bodova i 196.670 dolara, dok je Voznijacki zaradila 105.000 dolara i 305 bodova.

Ivanovićeva se nalazi na korak od plasmana na završni turnir u Singapuru. Ovom pobedom Ana Ivanović je skočila na 5. poziciju u trci za plasman na završni turnir sezone u Singapuru na kojem će učestvovati osam najboljih teniserki u tekućoj godini.

Ana je odlično počela meč i već u prvom gemu napravila brejk. Ivanovićeva je potom na svoj servis stigla do 2:0, ali je Dankinja uspela da dođe do 2:2. Međutim, naša teniserka je nastavila sa odličnom igrom i uspela je da osvoji četiri uzastopna gema i da dođe do 1:0 u setovima.Voznijacki je na startu drugog seta povela sa 3:1 u gemovima. Potom je bilo 4:2 za Dankinju, ali je Ivanovićeva uspela da se vrati u set i da izjednači na 4:4. Potom su obe teniserke osvojile po dva gema na svoje servise, a onda se ušlo u taj-brejk. U taj-brejk Ivanovićeva je bila briljantna i zasluženo je stigla do pobede. Meč je obilovao velikim brojem fenomenalnih poena, a Ivanovićeva je briljirala u tome i često je dizala publiku na noge."Karolina je zaista dobro odigrala susret i vodila se velika bitka na terenu. Imala sam neke veoma teške trenutke, pogotovo u drugom setu. Pokušavala sam da dam sve od sebe u ključnim poenima i mnogo sam srećna što sam uspela da ostvarim plan. Neverovatan osećaj je osvojiti turnir u Tokiju. Volim da dolazim i igram ovde, publika je neverovatna. Stekla sam mnogo prijatelja u Tokiju svih ovih godina i veoma sam srećna što dolazim svake godine na ovaj turnir", rekla je Ivanovićeva.

http://www.youtube.com/watch?v=0PuH8r5c7Q4
http://www.youtube.com/watch?v=8IIA4y-RsTo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track