ČILIĆ POSLE DOPINGA: Uzimaj titule posle kazne!
Foto: Rojters

Hrvat dokazao da je povratak moguć

ČILIĆ POSLE DOPINGA: Uzimaj titule posle kazne!

Tenis -
Viktor je morao da počne iz početka, dok je Marinu bilo mnogo lakše, smatra Nikola Pilić

Marin Čilić osvojio je US Open, prvi grend slem u karijeri, iako ga je ITF početkom godine kaznio sa četiri meseca pauze zbog dopinga. Iste probleme imao je i srpski teniser Viktor Troicki, koji je pauzirao godinu dana i umesto da igra na grend slemu, poene skuplja na čelendžerima.Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića, kazao je za Kurir da se ne mogu porediti ta dva slučaja i da se naš teniser nalazi u mnogo težoj situaciji.

Nije za poređenje- Čilić je već posle četiri meseca ponovo mogao da igra turnire, dok je Troicki morao da pauzira 12 meseci. To je ogromna razlika! Viktor je morao da krene iz početka, izgubio je skoro sve bodove koje je osvojio prethodnih godina, dok je Marinu bilo mnogo lakše da se vrati u takmičarski ritam. Troicki jeste sve vreme trenirao, ali to nije isto kao kad igrate zvanične mečeve - analizirao je Pilić.Nikola Pilić istakao je da je Troickom potrebno mnogo više vremena da se vrati u pravu formu, ali je optimista po pitanju srpskog tenisera.Dati mu šest meseci- S obzirom na to da je imao pauzu od godinu dana, biće potrebno najmanje šest do osam meseci da ponovo dostigne određeni nivo. Siguran sam da će Viktor uspeti da bude onaj stari, samo je za to potrebno vreme. Moramo da budemo strpljivi s njim - zaključio je Pilić u razgovoru za Kurir.

Analiza NjujorkaNOLE JE IZGLEDAO BEZVOLJNONikola Pilić prokomentarisao je i eliminaciju Novaka Đokovića u polufinalu US Opena od Keja Nišikorija.- Ceo meč mi je izgledao bezvoljno, a pogotovo u taj-brejku. Nikad lošije ga nije odigrao, a s druge strane, Nišikori je pogađao neverovatne poene - rekao je Pilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track