ĐOKOVIĆ ĆE UVEĆATI RAZLIKU: Rafael Nadal odustao od US Opena!
Foto: Reuters

Španac odustao od gren slema

ĐOKOVIĆ ĆE UVEĆATI RAZLIKU: Rafael Nadal odustao od US Opena!

Tenis -
Na današnjoj listi ta razlika je 2.100 bodova, a s obzirom da je Nadal prošle godine osvojio US Open jasno je da će izgubiti još 2.000 bodova

Najbolji španski teniser Rafael Nadal objavio je da zbog povrede zgloba desne ruke odustaje od učešća na poslednjem gren slemu sezone US Openu. Nadal je prethodno propustio učešće na Rodžers kupu i Mastersu u Sinsinatiju.

Odsustvo Španca iskoristio je Novak Đoković da uveća bodovnu razliku na ATP listi. Na današnjoj listi ta razlika je 2.100 bodova, a s obzirom da je Nadal prošle godine osvojio US Open jasno je da će izgubiti još 2.000 bodova. Doduše, i Novak se nalazi pred velikim izazovom pošto je prošle sezone igrao u finalu turnira u Njujorku.

"Veoma mi je žao što moram da objavim da neću moći da igram na ovogodišnjem US Openu, na kome sam igrao tri uzastopna finala. Siguran sam da razumete koliko je ovo težak trenutak za mene jer je to turnir koji volim i gde imam lepe uspomene na navijače, noćne mečeve... Ne mogu da uradim ništa drugo nego da prihvatim realnost da neću moći da učestvujem, a kao i uvek, potrudiću se da još napornije treniram kako bih mogao da se takmičim na najvišem nivou kada se vratim na teren", napisao je Nadal na društvenim mrežama.US Open počinje 25. avgusta i traje do 8. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track