ĐOKOVIĆ: Voleo bih da sin i žena putuju sa mnom na svaki turnir
Foto: Reuters

Planovi za sledeću sezonu

ĐOKOVIĆ: Voleo bih da sin i žena putuju sa mnom na svaki turnir

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nada se da će sledeće godine na turnire putovati zajedno sa porodicom, suprugom Jelenom i sinom Stefanom

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković nada se da će sledeće godine na turnire putovati zajedno sa porodicom, suprugom Jelenom i sinom Stefanom."Voleo bih da svaki dan budem sa sinom i ženom, ali je to ponekad nemoguće, kao na primer ove nedelje. Beba je još mala da bi putovala, ali ćemo naredne godine pokušati da budemo zajedno što je više moguće", rekao je Đoković pred start Mastersa u Parizu.Novak je prošle nedelje postao otac, ali je ipak odlučio da zaigra na poslednjem ovosezonskom turniru iz serije ATP 1000."Rođenje deteta je najlepša stvar koja se dogodila u mom i Jeleninom životu, bez dileme. Iskreno, osećam se kao da sam već osvojio prvo mesto. Za mene je to najvažniji trenutak u životu", izjavio je Đoković.Novak je ocenio da je u ovom trenutku i njemu i Rodžeru Federeru osnovni cilj da na kraju sezone budu na prvom mestu na ATP listi.

Đoković ima 2.230 poena više od Federera, ali u Parizu i Londonu brani 2.500 poena, za razliku od Švajcarca, koji je lane na ta dva turnira osvojio samo 760 poena i sada ima šansu da šesti put u karijeri godinu završi kao prvi igrač sveta, čime bi se izjednačio sa Pitom Samprasom."Ove godine Federer je igrao izuzetno dobro, borio se za gren slem titule, a sada i za broj jedan. Nikada nisam ni mislio da će odustati od te borbe. Mislim da godine za njega nisu problem, u stvari verujem da ove godine igra možda i svoj najbolji tenis", rekao je Đoković.Najbolji teniser sveta u Parizu brani titulu, a kao prvi nosilac bio je slobodan u prvom kolu. Đokovića u drugoj rundi, u utorak od 19.30h, očekuje duel sa Filipom Kolšajberom iz Nemačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track