DŽIMI KONORS NE VOLI ĐOKOVIĆA: Bolje da je Nadal prvi na svetu
Foto: Tanjug, Pehar

DŽIMI KONORS NE VOLI ĐOKOVIĆA: Bolje da je Nadal prvi na svetu

Tenis -
Rodžer i Novak svakako imaju talenta, ali Rafa uz to dodaje više emocija i sve to meša u odlčnu stvar, smatra nekadašnji američki teniser

Bivši američki teniser Džimi Konors smarta da povratak Novaka Đokovića na vrh ATP liste, nije dobar za tenis i da bi bilo bolje da je najbolji igrač sveta ostao Španac Rafael Nadal.

"U tenisu je potrebno da svetski broj jedan bude Rafael Nadal, jer on daje strast tenisu na način koji će mi uvek biti neverovatan. Rodžer Federer i Novak Đoković svakako imaju talenta, ali Rafa uz to dodaje više emocija i sve to meša u odlčnu stvar. Primer? Dovoljno je to što se posle povrede 2013. godine vratio jači nego ikad i pobeđivao u nekim sjajnim utakmicama", rekao je Konors.

Konors takođe smatra da je Nadal, iako je eliminisan, mogao da pokaže znatno više protiv mladog Kirgiosa na Vimbldonu.

"Mislim da je Nadalov najbolji udarac ritern i to je sigurno najbolji na ATP turu, to će svi potvrditi. Neko poput njega mora da bude uvek agresivan, da igra blizu osnovne linije, što sam ja radio dok sam bio aktivan. Protiv Kirgiosa njegovo oružje nije radilo. Australijanac je dobro igrao, ali je Nadal mogao da prođe dalje", zaključio je Konors.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track