FEDERER: Odluka o broju jedan pada na Završnom Mastersu u Londonu
Foto: Reuters

IDE NA SVE ILI NIŠTA

FEDERER: Odluka o broju jedan pada na Završnom Mastersu u Londonu

Tenis -
Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da će predstojeći Završni Masters u Londonu odlučiti ko će na kraju godine biti broj jedan na ATP listi - on ili Novak Đoković

PARIZ - Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da će predstojeći Završni Masters u Londonu odlučiti ko će na kraju godine biti "broj jedan" na ATP listi.Federer je u petak poražen u četvrtfinalu Mastersa u Parizu. Raonić je savladao drugog reketa sveta rezultatom 7:6 (7:5), 7:5, koji je tako umanjio svoje šanse da do kraja sezone prestigne Đokovića."Uvek sam mislio da će se rešiti u Londonu. Ovaj poraz znači da ću imati dobru pripremu za Završni Masters. Nije da nisam želeo da pobedim ovde, ali sam znao da će biti veoma teško od starta. Prihvatio sam to, a sada ću nastaviti da se pripremam za London", istakao je Federer. Švajcarac je ocenio da je dobro što će imati više vremena da se pripremi za odlučujuće mečeve u Londonu. "Nastaviću da treniram u dvoranskim uslovima, dva slobodna dana više su veliki bonus. Radujem se kratkoj pauzi i maksimalnom odmoru u kratkom vremenskom periodu. Imam dovoljno dana da se spremim. Za promenu, ponovo ću moći da istinski treniram", dodao je Švajcarac.

Federer je porazom u Parizu izgubio 180 bodova, pošto je prošle sezone na tom turniru eliminisan u polufinalu. Međutim, Švajcarcu u prilog ide činjenica da Novak u Parizu i Londonu brani dve titule, vredne ukupno 2.500 poena, i praktično nema prava na kiks do kraja sezone.Đoković se rutinski plasirao u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je bez problema savladao Škota Endija Mareja sa 7:5, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track