GLASAO ZA NEZAVISNOST ŠKOTSKE: Endi Marej dobio pretnje smrću

Na udaru

GLASAO ZA NEZAVISNOST ŠKOTSKE: Endi Marej dobio pretnje smrću

Tenis -
Teniser Endi Marej javno je podržao nezavisnost Škotske i zbog toga se našao na udaru britanske javnosti, a pojedinci su mu na društvanim mrežama čak pretili smrću

Teniser Endi Marej javno je podržao nezavisnost Škotske i zbog toga se našao na udaru britanske javnosti, a pojedinci su mu na društvanim mrežama čak pretili smrću. Škoti na današnjem referendumu odlučuju da li će se ocepiti od Velike Britanije, a Marej je svoj glas dao nezavisnosti.To i nije čudno s obzirom na to da je Endi rođen u Danblejnu. Međutim, to je izazvalo bes kodpojedinih Britanaca, koji smatraju da ih je teniser izdao. U takvoj situaciji Marej se na društvenim mrežama suočio i sa pretnjama smrću.

"Želim ti da budeš ubijen u Danblejnu ti bedna anti-britanska, licemerna p...o, Život će ti od sada biti mizeran", poručio mu je Harry S na Tviteru. Policija je odmah reagovala i sporni Tviter nalog je odmah suspendovan. "Ljudi koji tako šire mržnju bi trebalo da se stide svojih zlih, odvratnih i neukusnih komentara", rekao je predstavnik Skotland Jarda Bernard Higins. "Pratimo društvene mreže i reagovaćemo protiv svake osobe koja napravi neki prekršaj, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track