IVANOVIĆ U FINALU SINSINATIJA: Pala Šarapova, sledi Serena
Foto: AP

Spasila dve meč lopte

IVANOVIĆ U FINALU SINSINATIJA: Pala Šarapova, sledi Serena

Tenis -
Ana je do četvrte pobede u 12. duelu protiv Šarapove stigla nakon što je u završnici trećeg seta spasila dve meč lopte

SINSINATI - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira premijer serije u Sinsinatiju, pošto je u noći između subote i nedelje u polufinalu pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu u tri seta rezultatom 6:2, 5:7, 7:5.

Ivanović će se sutra za titulu boriti protiv najbolje teniserke sveta Amerikanke Serene Vilijmas, koja je u polufinalu pobedila Karolinu Voznijacki sa 2:1. Od dosadašnjih sedam međusobnih duela, Ana je dobila jedan, ove godine na gren slemu u Melburnu.

Ana je do četvrte pobede u 12. duelu protiv Šarapove stigla nakon što je u završnici trećeg seta spasila dve meč lopte. Ruskinja je vodila 5:4 i servirala za pobedu, ali je Ivanović uspela da napravi brejk, a potom da dobije i dva naredna gema i da se, posle dva sata i 45 minuta velike borbe, plasira u finale.

Srpska teniserka je izvanredno počela polufinale i izgledalo je ne samo da će lako pobediti, već i deklasirati Šarapovu, jer je prvi set lako dobila, a u drugom je vodila 4:0 i servirala.

Tada je Ruskinja uspela da napravi brejk, čemu je kumovala i jedna pogrešna odluka glavnog sudije, i posle toga se situacija na terenu potpuno promenila. Ana je počela da greši, Šarapova da pogađa i meč je, potpuno neočekivano, otišao u treći set.

Ruska teniserka je u odlučujućem delu meča tri puta imala prednost brejka, ali je Ana svaki put uspevala da se vrati, da bi na kraju napravila veliki preokret.

Plasmanom u finale Ivanović je zaradila 585 poena i u ponedeljak će sigurno biti deveta teniserka sveta, jer će preteći Viktoriju Azarenku i Jelenu Janković. Ako osvoji 15 titulu u karijeri, a četvrtu u ovoj sezoni, preskočiće i Južin Bušar i biće osma na ATP listi.

Ivanović: Meč protiv Serene pravi test za mene

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je posle pobede nad Marijom Šarapovom (6:2, 5:7, 7:5) u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju da će duel sa Amerikankom Serenom Vlijams biti veliki ispit za nju."Nisam igrala onako kako sam želela. Uspela sam da se saberem u trećem setu i dođem do pobede. Najbitnije je da se oporavim do finala i sveža uđem u meč. Mislim da će duel sa Serenom biti sjajan i sigurna sam da će to biti pravi ispit mojih mogučnosti", rekla je Ivanovićeva.Vilijams je u polufinalu pobedila Karolinu Voznijacki iz Danske sa 2:6, 6:2, 6:4.Ivanović i Vilijams do sada su se sastajale sedam puta, a američka teniserka vodi sa 6-1 u pobedama. Jedinu pobedu u međusobnim susretima Ana je ostvarila na ovogodišnjem Australijan Openu, a potom je Serena uzvratila u Rimu i Stenfordu.Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od dva miliona i 567.300 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=0EXFovjgvmY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track