MAREJ I VAVRINKA NA NOVAKOVOM PUTU: Đoković otvara US Open protiv Švarcmana
Foto: Reuters

Održan žreb za poslednji gren slem turnir sezone

MAREJ I VAVRINKA NA NOVAKOVOM PUTU: Đoković otvara US Open protiv Švarcmana

Tenis -
U Novakoj polovini žreba je Britanac Endi Marej sa kojim bi Đoković mogao da se sastane u četvrtfinalu, a u eventualnom polufinalu bi igrao protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv Argentinca Dijega Švarcmana u prvom kolu poslednjeg gren slem turnira sezone, US Opena odlučeno je žrebom u Njujorku.Švarcman je 80. teniser sveta, a nikada se u karijeri nije sastajao sa Đokovićem. Srpski teniser igraće u drugom kolu sa pobednikom duela Žil Miler - Pol Anri Matje.U projektovanom žrebu naredni rivali srpskog tenisera mogli bi da budu Španac Giljermo Garsija-Lopez, Amerikanac Sem Kveri (3. kolo), Amerikanac Džon Izner, Nemac Filip Kolšrajber (osmina finala), Britanac Endi Marej, Francuz Žo-Vilfred Conga (četvrtfinale), Švajcarac Stanislas Vavrinka, Kanađanin Miloš Raonić, Španac Tomi Robredo (polufinale).

Đoković je prošle godine u finalu US Opena poražen od Rafaela Nadala, koji je zbog povrede otkazao učešće na turniru u Njujorku.Dušan Lajović će se sastati sa Poljakom Jiržijem Janovičem.

U ženskoj konkurenciji žrebom je odlučeno da se u prvom kolu sastanu srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski. Ana Ivanović će igrati protiv domaće teniserke Alison Riske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track