MEKINRO: Đoković je favorit za osvajanje US Opena
Foto: AP

Federer drugi favorit

MEKINRO: Đoković je favorit za osvajanje US Opena

Tenis -
Mekinro prednost daje Đokoviću u odnosu na Švajcarca Rodžera Federera, uprkos bledim partijama srpskog tenisera na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju

NJUJORK - Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je danas da je Novak Đoković favorit da osvoji US Open.

Mekinro prednost daje Đokoviću u odnosu na Švajcarca Rodžera Federera, uprkos bledim partijama srpskog tenisera na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju.

"Đoković se posle osvajanja Vimbldona oženio. Nisam gledao mnogo njegovih mečeva od tada, očigledno mu je bilo teško da se vrati u ritam, ali očekujem da ovde bude spreman. Blagu prednost dao bih Đokoviću. On je mlađi i može lakše da pređe tu distancu u ovoj fazi sezone", rekao je Mekinro za ESPN.

On je dodao da je Britanac Endi Marej treći kandidat za osvajanje turnira u Njujorku nakon odustajanja Španca Rafaela Nadala zbog povrede.

"Ako pogledate rezultate koje pokazuje na velikim turnirima posle operacije leđa, koja nije bila nimalo laka, videćete da ni on nije daleko od titule. Polako, ali sigurno vraća se u staru formu", rekao je Mekinro, četvorostruki osvajač Flešing Medouza.

Poslednji Gren slem sezone počinje u ponedeljak, a za prvog nosioca postavljen je Đoković, koji je jednom u karijeri podigao trofej u Njujorku i izgubio još četiri finala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track