NIŠTA OD POLUFINALA: Ana izgubila set pirova pobeda nad Halopovom
Foto: Reuters

Masters u Sinagpuru

NIŠTA OD POLUFINALA: Ana izgubila set pirova pobeda nad Halopovom

Tenis -
Srpska teniserka je dobila meč, ali zbog lošijeg set količnika nije uspela da se plasira među 4 najbolje igračice

Srpska teniserka Ana Ivanović je izgubila set od Rumunke Simone Halep, što je bilo dovoljno da Rumunka i Serena Vilijams zbog boljeg set količnika izbore plasman u polufinale završnog Mastersa sezone. Naime, Serena Vilijams je pobedila Anu i Eženi Bušar rezultatom 2:0, dok je Halep bila bolja od Serene Vilijams i Bušar istim rezultatom, pa je ovaj izgubljeni set bio koban po srpsku teniserku, koja je takođe savladala Eženi Bušar rezultatom 2:0.

U meču sa Halepovom, Ana je gubila 2:5 u prvom setu, a potom izjednačila na 5:5 i u taj brejku uspela da povede sa 1:0. U drugom delu meča, koji je još u toku, Halepova je igrala bolje i posle 6:3 izjednačila na 1:1 U trećem setu, Ivanovićeva je slavila sa 6:3.

Ana Ivanović bila je srećna posle pobede nad Simonom Halep.

“Bio je ovo veoma težak meč, ona je odlična igračica i bilo je veoma teška. Imala sam mnogo prilika koje nisam iskoristila, ali borila sam se i uspela sam da preokrenem, iako je vodila sa 5:2. I u drugom setu vodila se velika bitka, na kraju mi je drago što sam pobedila“, rekla je Ivanovićeva.

Ana je ove sezone osvojila četiri titule, ima ukupno 58 pobeda, a postoji mogućnost i da će sezonu završiti na petom mestu na WTA listi.

“Ništa od toga se nije desilo preko noći, bio je to proces u kojem sam vredno radila. Ove godine počela sam i više da uživam u životu na terenu i van njega, počela sam još jače da radim i to se vidi na terenu, vidi se da uživam“, dodala je srpska teniserka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track