NOLE POSLE NOVOG TRIJUMFA: Borise, hvala ti što si se učlanio u moj klub!
Foto: AP

Prvi reket sveta se našalio sa svojim trenerom

NOLE POSLE NOVOG TRIJUMFA: Borise, hvala ti što si se učlanio u moj klub!

Tenis -
Đoković je večeras slavio u tri seta - 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, što je bila njegova 18. pobeda u 26. međusobnom okršaju protiv Britanca

MAJAMI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle trijumfa protiv Britanca Endija Mareja da je odigrao još jedan fantastičan turnir na mastersu u Majamiju.

Đoković je večeras slavio u tri seta - 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, što je bila njegova 18. pobeda u 26. međusobnom okršaju protiv Britanca.

"Čestitam Mareju, bila je ovo velika borba, nije bilo lako izaći kao pobednik. Hvala puno! Ovo je bilo još jedna sjajna godina u Majamiju. Čestitam i Endiju. Nisi imao sreće danas, sve najbolje u nastavku sezone. Hvala mom timu, koji je sedeo tu i bio uz mene u teškim vremenima. Borise, hvala ti što si se učlanio u moj klub. Ovo je divan grad, nudi razne opcije za zabavu, Ki Biskejn je divno mesto za tenis. Nadam se da ću ovde imati još mnogo sjajnih godina", izjavio je srpski teniser nakon dodele trofeja, uz poruku "vidimo se sledeće godine".

Marej nije bio posebno nezadovoljan posle poraza, navodeći da se u njegovoj igri vidi napredak u odnosu na ovaj period sezone u prošloj godini.

"Nisam još na Novakovom nivou, ali osećam da mu se približavam. Moram da nastavim da napredujem, žao mi je što nisam mogao više, ali i noge su bile umorne, nisam mogao bolje danas", kazao je Marej.Đoković se posle meča na konferenciji za novinare osvrnuo na uslove u kojima je odigran ovaj duel.Bilo je brutalno, bilo je veoma toplo. Bio sam spreman za fizičku bitku. Ali, jedno je pripremiti se za to, a druga sve to preživeti na terenu. Očekivao sam duge razmene udaraca i jednostavno sam uspeo da odigram treći set kako je i trebalo. Zbog toga sam presrećan zbog ovog trijumfa. Pokušavam da uživam u ovom trenutku i da što je moguće bolje iskoristim ovaj period u karijeri kada igram najbolje u životu i kada se osećam fizički spremno i sigurno. O tome trenutno razmišljam jer sam svestan da može da traje doveka i da će doći smena generacije", rekao je Đoković.On je ipak priznao da je uživao u sjajnoj borbi. "Uopšte se nisam osećao odlično na terenu. Terao me je da se pomučim za svaki poen. Ali, on se osećao isto. Generalno, ovo je bila sjajna borba, fizička borba dvojice igrača sa sličnim načinom igre. Nismo servirali tako dobro, tako da nismo dobijali mnogo lakih poena, pa je za svaki poen trebalo dobro se pomučiti. To je još jedan razlog zašto je meč bio posebno težak. Čuo sam da je Endi hrabrio sebe kada sam ja vodio 4:0 i znao sam da se još nada. Zbog toga sam zaigrao još jače", istakao je Đoković.

Pobedom u finalu protiv Britanca Đoković je osvojio treću titulu ove sezone, posle Australijen Opena i Indijan Velsa, ukupno 51. u karijeri, a čak 22. na turnirima masters serije.

Turnir na Floridi srpski teniser osvojio je peti put nakon što je prethodno trijumfovao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Istovremeno, Đoković je postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji i Indijan Vels i Majami.

Srpski as će od 12. do 19. aprila učestvovati na mastersu u Monte Karlu, gde će biti otvorena sezona turnira na evropskoj šljaci.

Taj turnir Đoković je osvojio 2013. trijumfom nad Rafaelom Nadalom, a prošle godine u polufinalu je poražen od Rodžera Federera, pa će braniti samo 360 ATP bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track