NOVAK ĐOKOVIĆ PRVI PUT ODGOVORIO NA LIČNA PITANJA: Pogledajte šta je rekao
Foto: NDJ Foundation Getty

Test ličnosti

NOVAK ĐOKOVIĆ PRVI PUT ODGOVORIO NA LIČNA PITANJA: Pogledajte šta je rekao

Tenis -
Đoković je u prvom intervjuu posle svadbe prvi put odgovarao na sasvim lična pitanja, o sreći, strahovima, ljubavi, najlepšem putovanju, istorijskim junacima, svojim najboljim osobinama, uspesima, patnji...

Novak Đoković, najbolji teniser sveta i najpopularniji Srbin koji je promenio imidž zemlje koju predstavlja, ekskluzivno za poslednji broj Nedeljnika popunio je čuveni Prustov upitnik, dosad neprevaziđeni test ličnosti. Đoković je u prvom intervjuu posle svadbe prvi put odgovarao na sasvim lična pitanja, o sreći, strahovima, ljubavi, najlepšem putovanju, istorijskim junacima, svojim najboljim osobinama, uspesima, patnji... Koja je vaša predstava o savršenoj sreći?

"Stala je u jednu jednostavnu reč - sklad. Za mene to znači: red, balans, snaga volje, razumevanje sebe i svih drugih, unutrašnji mir i harmonija između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti."Sa kojom istorijskom figurom se identifikujete?

"Ni sa jednom. Poštujem genijalne umove koji su unapredili svet poput Nikole Tesle i Mihajla Pupina. Sa druge strane divim se ljudima koji su bili spremni da daju svoj život za ideale ili za živote drugih ljudi."Kojoj živoj osobi se najviše divite?

"U ovom momentu najviše mojoj Jeleni. Zapravo zbog posebnog životnog trenutka u kojem sam očekujući svoje prvo dete - posebno se divim svim ženama i majkama. Sada malo bolje razumem koliko je zahtevna uloga žena."Gde ste i kada bili najsrećniji?

"Na prvom Jeleninom ultrazvuku."Koji talenat biste voleli da imate?

"Voleo bih da znam da pevam, jer bi mojim prijateljima bilo mnogo lakše da me slušaju."Ako biste se posle smrti vratili na ovaj svet kao osoba ili kao predmet, šta biste bili?

"Kažu da je najveća sreća kada si zdrav, bogat i anoniman. Recimo da bi bilo zanimljivo vratiti se kao neko ko je anoniman."Kojim zanimanjem biste voleli da se bavite?

"Da nisam bio teniser bio bih fudbaler ili skijaš." Ko je vaš omiljeni pisac, a ko slikar?

"Srpski Nobelovac Ivo Andrić. Volim i cenim rad mog prijatelja Brendana Marfija čije slike imam u stanu." Ko je vaš omiljeni fiktivni junak?

"Možda Petar Pan." Kako biste voleli da umrete?

"Ako treba da biram - brzo i u dubokoj starosti."

Sve Novakove odgovore pročitajte samo u poslednjem broju Nedeljnika, koji je na kioscima do srede, 3. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track