NOVAK POZDRAVIO AKCIJU: Ljubitelji tenisa pomažu oko priručnika za roditelje

Humanost na delu

NOVAK POZDRAVIO AKCIJU: Ljubitelji tenisa pomažu oko priručnika za roditelje

Tenis -
U organiziji UNICEF-a i Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je turnir pod nazivom "Viner za decu", kako bi se prikupilo 5.000 priručnika roditelje i uspostavili kvalitetniji odnos sa svojoj decom

BEOGRAD - Poznate ličnosti u Srbiji danas su na teniskim terenu Novaka Đokovića odigrali turnir na kojem je prikupljeno više od 300.000 dinara namenjenih štampanju priručnika za roditelje, koji će sa decom aktivno učestvovati u pitanjima oko zaštite dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

U organiziji UNICEF-a i Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je turnir "Viner za decu", a prikupljeni novac je namenjen za štampanje oko 5.000 priručnika za roditelje pod nazivom "Šta je danas bilo u školi?".

Ova sportska manifestacija okupila je članove SAM-a, ali i rekreativce, ljubitelje tenisa, a podršku su dali Savo Milošević, Milan Kalinić, Igor Miklja, Milan Bošković, Ilija Kovačić i mnogi drugi.

"UNICEF je lider u oblasti sporta za razvoj. Uspostavljamo inovativna partnerstva sa sportskim organizacijama, sportistima i udruženjima koja imaju uticaj na opstanak, razvoj, obrazovanje i zaštitu dece i koja mogu da mobilišu resurse za decu. Cilj ovogodišnjeg turnira je da pomognemo podizanje svesti kod roditelja i dece o mehanizmima za sprečavanje nasilja", rekao je direktor UNICEF-a Mišel Sen Lo.

Najbolji teniser sveta i ambasador UNICEF-a Novak Đoković istakao je da se sportom promoviše fer plej, timski rad i poštovanje protivnika.

"Deci širom sveta sport pomaže da unaprede zdravlje - i telo i duh, podučava ih važnim lekcijama iz života o poštovanju, liderstvu i saradnji. Sport ih ohrabruje da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Sport nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", naglašava Đoković.

Izvršni direktor SAM-a Jelena Bulatović kazala je danas da je njena asocijacija uvek spremna da podrži ovakve događaje, posebno kada su u pitanju edukacija dece i mladih, promocija zdravog života i porodičnih vrednosti.

"Naši članovi nisu samo uspešni poslovni ljudi, već i društveno odgovorni menadžeri, koji brinu o dobrobiti generacija koje dolaze. Zato smo zahvalni UNICEF-u na pozivu da zajedno organizujemo ovaj turnir i mogućnosti da, kroz druženje i sport, podržimo štampanje publikacije", rekla je Bulatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track