OBRADOVIĆ: Zadovoljan sam žrebom, prednost domaći teren
Foto: Aleksandar Jovanović

Veruje u pobedu protiv Hrvatske

OBRADOVIĆ: Zadovoljan sam žrebom, prednost domaći teren

Tenis -
Zadovoljan sam žrebom pošto igramo kod kuće, a zna se kakvu atmosferu imamo na domaćem terenu. Gostovali smo već jednom u Splitu i pobedili i verujemo u sebe, istakao je selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović

BEOGRAD - Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je zadovoljan žrebom u Dubaiju, izrazivši uverenje da je nacionalni tim u prednosti nad selekcijom Hrvatske u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2015.Najbolji teniseri Srbije i Hrvatske sastaće se od 6. do 8. marta sledeće godine, a domaćin će biti Srbija."Zadovoljan sam žrebom pošto igramo kod kuće, a zna se kakvu atmosferu imamo na domaćem terenu. Ove sezone nastupali smo bez trojice velika igrača - Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali imamo mlade tenisere, koji su stasali i pokazali da su spremni da prave dobre rezultate. Gostovali smo već jednom u Splitu i pobedili, verujemo u sebe, uz igrače koji se vrate imaćemo jedan veoma dobar Dejvis kup tim za sledeću sezonu", rekao je Obradović.On je dodao da još nije odlučeno gde će Srbija dočekati Hrvatsku, ali da je logičan izbor "Kombank Arena"."Arena se nameće kao najbolji prostor koji može da primi veliki broj navijača. Ovo je veliki svetski, ali i lokalni derbi. Igramo sa komšijama Hrvatima i sigurno će biti mnogo zainteresovanih da prate taj meč. U dogovoru sa igračima donećemo odluku na kojoj podlozi ćemo igrati, a zatim će se rešiti i gde ćemo igrati", kazao je Obradović.

Hrvatsku će u meču protiv Srbije predvoditi Marin Čilić, aktuelni šampion US opena."On je ostvario veliki uspeh. Marin je izuzetan igrač, ali Dejvis kup je takvo takmičenje da mnogo toga zavisi od atmosfere u timu i forme igrača, koja varira tokom godine. Respektujemo hrvatski tim, ali mislim da imamo prednost, veće iskustvo i fond igrača, koji mogu da preuzmu odgovornost", zaključio je Obradović. Hrvatski teniser Borna Ćorić smatra da nacionalni tim može da pobedi selekciju Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track