POLOVIČNO: Jakšićeva pobedila, Krstin eliminisan u kvalifikacijama za US Open
Foto: Abiertomonterrey.com

Biće josš prilike

POLOVIČNO: Jakšićeva pobedila, Krstin eliminisan u kvalifikacijama za US Open

Tenis -
Srbin poražen od Italijana Roberta Marćore u tri seta - 6:3, 3:6, 6:3

Mladi srpski teniser Peđa Krstin nije uspeo da se plasira u 2. kolo kolo kvalifikacija za glavni žreb US Opena pošto je na startu poražen od Italijana Roberta Marćore u tri seta - 6:3, 3:6, 6:3.

Noćas u kvalifikacijama startuje Filip Krajinović, koji igra protiv Britanca Danijela Koksa, dok se Ilija Bozoljac sutra sastaje sa Mađarom Martonom Fučovičem.

Na poslednjem gren slem turniru sezone, od 25. avgusta do 8. septembra, u glavnom žrebu od srpskih tenisera su Novak Đoković i Dušan Lajović.

Sa druge strane, Jovana Jakšić plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za US Open, pobedom nad Hrvaticom Anom Vrljić. Jakšićeva je do trijumfa došla posle preokreta i velike borbe u tri seta, sa 6:7 (5:7), 6:1, 6:1, posle jednog sata i 55 minuta igre.Jovani će rivalka u drugom kolu biti bolja iz susreta Saisai Ženg iz Kine i Ukrajinke Olge Savčuk.Pored Jakšićeve, u kvalifikacijama će igrati i Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić, koje prve mečeve u Njujorku igraju u sredu. Krunićeva igra sa Petrom Martić iz Hrvatske, a Dolonc sa Holanđankom Mihaelom Krajiček. Srbija će na poslednjem Gren slemu sezone imati sigurno tri predstavnice u singlu – Anu Ivanović, Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track