POVRATAK OTPISANOG: Viktor Troicki u ponedeljak igra prvi meč posle suspenzije
Foto: Reuters

Kraj pakla

POVRATAK OTPISANOG: Viktor Troicki u ponedeljak igra prvi meč posle suspenzije

Tenis -
U trenutku suspenzije bio je 53. igrač na svetu, a u povratak kreće sa 842. pozicije na ATP listi

Srpski teniser Viktor Troicki proživeo je pravi pakao u prethodnih nešto više od godinu dana, ali i tome je došao kraj. Nekadašnji 12. igrač na svetu posle jednogodišnje suspenzije od strane ITF vraća se na teren i to u ponedeljak 21. juna na turniru u Gštadu.

Od trenutka kada je posle turnira u Monte Karlu osumnjičen da je izbegao doping kontrolu, preko kazne od 18 meseci suspenzije koja je kasnije smanjena na 12, i šikaniranja i zabranjivanja da prisustvuje teniskim mečevima, Viktorom teniski život je doživeo strahovit pad. U trenutku suspenzije bio je 53. igrač na svetu, a u povratak kreće sa 842. pozicije na ATP listi. Troicki trenutno ima 20 bodova, ali će i oni naredne nedelje biti izbrisani, pa mora da ostvari minimum jednu pobedu u Gštadu kako bi ostao na ATP listi.

Troicki se, prema sopstvenim rečima, dobro spremio za povratak, imao je u Novaku Đokoviću najboljeg mogućeg sparing partnera, pa nema sumnje da je sa te strane povratak olakšan. Srpski teniser postavio je ispred sebe jasan cilj - da se do kraja godine vrati u top 100 tenisera kako bi početkom naredne godine mogao da bude u glavnom žrebu za Australijan open.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track