SERENA PREJAKA: Jeleni samo četiri gema protiv Vilijamsove
Foto: Fonet/AP

WTA Sinsinati

SERENA PREJAKA: Jeleni samo četiri gema protiv Vilijamsove

Tenis -
Srpska teniserka Jelena Janković poražena je od Serene Vilijams 6:1, 6:3 u četvrtfinalu WTA turnira u Sinsinatiju

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira premijer serije u Sinsinatiju posto je u četvrtfinalu izgubila od svetskog broja jedan, Amerikanke Serene Vilijams, sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:3.

Jankovićeva nije igrala na uobičajenom nivou, pa je bila bez ikakvih šansi za iznenađenje protiv favorizovane, izuzetno raspoložene protivnice.

Pretrpela je 10. poraz u 14. međusobnom okršaju sa Amerikankom nakon samo 59 minuta igre.

Vilijams u borbi za finale čeka pobednicu duela između Poljakinje Agnješke Radvanjske i Dankinje Karoline Voznjacki.

Prvi set

Serena je posle dugog prvog gema, u kom je napravila brejk, povela sa 2:0, ali je Jankovićeva u trećem gemu krenula sa nule i ostala u igri za osvajanje prvog dela igre. U nastavku prvog seta Srpkinja nema rešenje za protivnicu, koja u prvih šest gemova nije izgubila nijedan poen.

U poslednjem gemu prvog seta, Jelena je došla do 30:30, ali dalje od toga nije mogla.

Drugi set

U prvom gemu drugog seta Jelena je imala brejk loptu, ali je najbolja igračica planete iz te situacije uspela da se izvuče i povede sa 1:0. U naredna dva gema Jelena nastavlja sa pritiskom, ali ovoga puta koristi šansu i pravi brejk za vođstvo od 2:1.

U naredna dva gema Serena je dodala gas i supela da najpre vrati izgubljeni servis gem, a potom i povede sa 3:2 u drugom setu. Vilijamsova je potom osvojila još dva gema, stekla brejk prednosti o došla na korak od pobede. Jankovićeva je uspela da osvoji treći gem, ali više nije mogla.

Tok meča

Ovo će biti 14. duel dve teniserke, a trenutno je 9:4 u pobedama za Serenu Vilijams. Prvi susret Jankovićeve i Vilijams odigran je još 2004. godine u San Dijegu, kada je trijumfovala američka teniserka sa 6:7(3), 6:3, 6:2.

Poslednjih pet duela rešila je u svoju korist Serena Vilijams. Jelena Janković je poslednji put slavila u Rimu 2010. godine sa 4:6, 6:3, 7:6(5). Ove sezone su odigrale samo jedan meč, u Dubaiju, i bolja je bila Amerikanka sa 6:2, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track