(VIDEO) SINSINATI: Đoković uz dosta problema u osmini finala
Foto: AP

Bolji od Francuza

(VIDEO) SINSINATI: Đoković uz dosta problema u osmini finala

Tenis -
Za ulazak u četvrtfinale, Đoković će igrati sa boljim iz duela između Španca Tomija Robreda i Amerikanca Sema Kverija

SINSINATI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Sinsinatiju, pošto je u noći između utorka i srede pobedio Francuza Žila Simona rezultatom 6:3, 4:6, 6:4.

Za ulazak u četvrtfinale, Đoković će igrati sa boljim iz duela između Španca Tomija Robreda i Amerikanca Sema Kverija.

Prvi igrač sveta stigao je do osme pobede u devetom međusobnom meču protiv Simona posle dva sata i 10 minuta, ali je imao mnogo više problema nego što je moglo da se očekuje.

Đoković je počeo dosta sporo i Francuz je u petom gemu prvi stigao do brejka i poveo sa 3:2. Tek tada je srpski teniser podigao nivo igre i dobio naredna četiri gema, čime je prvi set rešio u svoju korist.

Kada je u trećem gemu drugog seta Đoković još jednom oduzeo protivniku servis izgledalo je da će rutinski privesti meč kraju, ali se tada vratio u ritam sa početka meča. Simon je u osmom gemu vratio brejk, a potom u desetom napravio još jedan i potpuno neočekivano uspeo je da uvede meč u treći set.

Početak trećeg seta pokazao je da Novak nije u dobroj formi, jer je u prvog gemu, koji je trajao 12 i po minuta, propustio da realizuje čak šest brejk lopti, što je gotovo neverovatno kada je on u pitanju.

Nešto kasnije, u sedmom gemu, takvu grešku nije ponovio, jer je iskoristio prvu priliku da oduzme Simonu servis i da povede sa 4:3, posle čega je, uz dosta muke, ipak nekako priveo meč kraju bez kockanja u taj brejku.

Igrom na startu jedinig masters turnira kojeg nije osvojio Đoković sigurno neće biti zadovoljan, između ostalog i zbog toga što je napravio 39 neiznuđenih grešaka. Moraće u nastavku da odigra dosta bolje ako želi da postane prvi igrač u istoriji tenisa koji je trijumfovao na svim mastersima.

http://www.youtube.com/watch?v=kACkbyjyat4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track