SPEKTAKL U NAJAVI: Srbija dočekuje Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa 2015.
Foto: TSS

Teniski derbi

SPEKTAKL U NAJAVI: Srbija dočekuje Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa 2015.

Tenis -
Dule selekcija Srbije i Hrvatske igra se u Beogradu od 6. do 8. marta, pošto je prethodan susret dva tima odigran u Hrvatskoj.

DUBAI - Muška teniska reprezentacija Srbije igraće sa Hrvatskom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa 2015. godine, odlučeno je žrebom u Dubaiju.Dule selekcija Srbije i Hrvatske igra se u Beogradu od 6. do 8. marta, pošto je prethodan susret dva tima odigran u Hrvatskoj. Meč će verovatno biti organizovan u "Kombank Areni".Selektor Srbije Bogdan Obradović trebalo bi da na raspolaganju ima najbolji sastav za duel sa Hrvatskom.To znači da bi u Areni trebalo da nastupe Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i Iliju Bozoljca. Jedino je neizvesno da li će se Janko Tipsarević do tada konačno oporaviti od povrede pete.S druge strane, goste će gotovo sigurno predvoditi aktuelni šampion US opena Marin Čilić, uz Ivana Dodiga, Mata Delića, Antu Pavića i Bornu Ćorića.To će biti drugi okršaj srpskih i hrvatskih tenisera. Srbija je sa ubedljivih 4:1 slavila u premijernom meču u Splitu 2010. godine.U istoj četvrtini žreba nalaze se i reprezentacije Argentine i Brazila, što znači da će Izabranici selektora Bogdana Obradovića, u slučaju trijumfa, u četvrtfinalu igrati sa boljim iz tog susreta. Potencijalni rival u polufinalu je selekcija Švajcarske, koja na startu takmičenja igra protiv Belgije. Švajcarce u potencijalnom četvrtfinalu očekuje meč sa pobednikom duela Kanada - Japan.U drugoj polovini žreba posebno je zanimljiv okršaj tenisera SAD i Velike Britanije. Pobednik tog duela igraće sa boljim iz meča Francuska - Nemačka. U okviru Svetske grupe igraju se još dva meča, Češka - Australija i Italija - Kazahstan. Parovi Svetske grupe Dejvis kupa:

Francuska – NemačkaSAD – Velika BritanijaČeška – AustralijaItalija – Kazahstan Argentina – BrazilSrbija – HrvatskaKanada – JapanŠvajcarska – Belgija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track