SRPSKA SENZACIJA U NJUJORKU: Aleksandra Krunić u trećem kolu US opena
Foto: Reuters

NajvećI uspeh u karijeri

SRPSKA SENZACIJA U NJUJORKU: Aleksandra Krunić u trećem kolu US opena

Tenis -
Krunićeva je do najvećeg uspeha u karijeri nadigrala favorizovanu američku teniserku Medison Kejz 2:1, po setovima 7:6, 2:6, 7:5

NJUJORK - Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena.Krunićeva je do najvećeg uspeha u karijeri nadigrala favorizovanu američku teniserku Medison Kejz 2:1, po setovima 7:6, 2:6, 7:5.Naša teniserka igraće u trećem kolu protiv Čehinje Petre Kvitove.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Krunićeva je dobro otvorila meč, ali nije bilo prilika za brejk do rezultata 3:3. Naredna četiri gema trajala su skoro pola sata, a naša teniserka je imala dve brejk lopte. Međutim, pri vođstvu Amerikanke od 5:4 Krunićeva je spasla četiri set lopte. Amerikanka je potom u 11. gemu ponovo imala set loptu, ali je naša teniserka uspela da izbori taj-brejk. Krunićeva je igrala odlično u taj-brejku i došla je do 1:0 u setovima.Amerikanka je briljirala u drugom setu, a brzo je došla do 4:0 u gemovima. Krunićeva je u ovom delu meča osvojila samo dva gema, a Kejz je izjednačila na 1:1 u setovima. Amerikanka je povela 2:0 u trećem setu, ali je Krunićeva serijom od 4:1 preokrenula rezultat na 4:3. Pri rezultatu 5:5 naša teniserka je na svoj servis stigla do 6:5, a onda je napravila brejk za veliku pobedu."Trebalo je da vratim što više lopti na njenu stranu. Ima teške udarce, ima muške udarce, muški kik. Mnogo puta me je preskakao njen servis, sto i nije retkost kod mene. Bila je taktička igra, nisam mogla da se nadmšujem sa njom po snazi, moj zadatak je bio da trčim i da vraćam, i da povučem duboko kad god mogu. Servirala sam joj dosta u telo jer je sporija od mene. To je bilo to. Kvitova je levoruka, to je za nju veliki plus. Igrala sam sa njom pre dve godine na šljaci, veoma je teško dobiti ritam sa ovakvim igračicama. Tako će biti sa Kvitovom ja mislim, ima dobar ritern, a ja moram da držim dobar procenat servisa. Bitno mi je da izađem na teren i ne razmišljam da igram protiv Kvitove", rekla je Krunićeva i dodala:"Počela sam da radim sa Banetom Jevremovićem, ovo mi je prvi turnir sa njim. Meni je najteže bilo u prvom meču jer sam igrala protiv dobre drugarice. Posle prvog kola je bilo dobro, važno je da se uživa. Mislila sam da ću danas imati šanse, ona je Amerikanka, mlada je, tek je došla do svog rankinga. Treba uživati sada u svemu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track