U IZVANREDNOJ FORMI: Krstin u polufinalu Antalije

Turnir u Antaliji

U IZVANREDNOJ FORMI: Krstin u polufinalu Antalije

Tenis -
Srpski teniser je u 2014. godini na dva turnira iz kategorije ATP 250 dolazio je do glavnog žreba

Talentovani srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u polufinale fjučersa u Antaliji nakon što je u četvtrtfinalu eliminisao nemačkog tenisera Janika Madena sa 6:4, 6:3.

Krstin je na turniru postavljen za prvog nosioca, dok je Maden, koji je trenutno 457. igrač na svetskoj rang listi bio šesti. Rival Krstinu u borbi za finale biće pobednik duela između Hrvata Matije Pecotića i Rusa Mihaila Vaksa.

Krstin je na putu do polufinala pre Madena eliminisao Austrijanca Lenija Hampela sa 6:4, 7:6, da bi zatim bio bolji od Nemca Jonasa Lutjena 6:3, 6:2. 20-godišnji Krstin je trenutno na 249. mestu na ATP listi, a pre dva meseca je imao svoj najbolji reking u karijeri kada je bio 234. Ove sezone osvojio je četiri fjučersa – dva u Alžiru i po jedan u Iranu i Šapcu. Šesti je srpski teniser na rang listi iza Đokovića, Lajovića, Krajinovića, Troickog i Bozoljca.

U 2014. godini na dva turnira iz kategorije ATP 250 dolazio je do glavnog žreba. U Zagrebu, gde je u kvalifikacijama pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa, izgubio je u prvoj rundi od Dušana Lajovića, dok je prošle nedelje u Moskvi, takođe na turniru ATP 250, poražen na startu od Tomija Robreda posle velike borbe.

Turnir u Antaliji igra se za nagradni fond od 10.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track