UPOZNAJTE ALEKSANDRU KRUNIĆ: Izbacila sam Novaka Đokovića iz sobe
Foto: AP

Sve što niste znali o junakinji US Opena

UPOZNAJTE ALEKSANDRU KRUNIĆ: Izbacila sam Novaka Đokovića iz sobe

Tenis -
Kada sam imala tri godine, moji baba i deda su mi doneli plastični reket i sunđerastu lopticu. Bila sam prilično aktivno dete, pa sam sa tim trčala unaokolo, udarala lopticu i upropastila majci cveće, priča o počecima Krunićeva
1 / 3 Foto: Fonet Ap

Najveća senzacija US Opena koji se trenutno igra u Njujorku svakako je srpska teniserka Aleksandra Krunić. Mlada nada srpskog tenisa postala je interesantna medijima, pa je tako otkrila i pomalo neobičan detalj da je drugog dana turnira na Flešing Medouzu izbacila Novaka Đokovića iz prostorije gde se pripremala za naredni meč.

"Imam veoma dobar odnos sa ostalim srpskim igračima na turniru. Najbliža sam sa Jelenom Janković, jer smo zajedno igrali u FED kupu i imamo neke zaista dobre zajedničke uspomene. Moram da vam ispričam aktuelnu priču. Ja sam drugog dana turnira stvarno morala da izbacim Novaka Đokovića iz prostorije gde sam se pripremala za meč. Očekivao me meč protiv Medison Kiz, a on je bio tu i bilo je pomalo neprijatno. Videla sam ga danas u teretani i mi smo se smejali zbog te situacije. Rekao mi je da mogu da ga izbacim svaki put ako će mi to pomoći da pobedim u nekom meču. Svi srpski igrači se međusobno veoma podržavaju", rekla je Aleksandra Krunić.

Istog dana ovu anegdotu potvrdio je i najbolji teniser sveta, uz neizbežan smeh.

"Da, to je istina! Šalili smo se na račun te priče. Znao sam da je Aleksandra trebala da bude u jednoj od šest prostorija pored teretane kako bi sa fizioterapeutom uradila pripremu za meč. Dakle, otišao sam u prvu prostoriju i ostavio vrata širom otvorena, u slučaju da ona ili njen tim žele da istoriste tu sobu. Bilo je smešno. Aleksandra ubuduće može da me izbaci svaki put, dokle god nastavlja da pobeđuje posle toga. To je naša amajlija", rekao je Novak Đoković.

Govoreći o sebi Krunićeva je otkrila neke detalje iz života.

"Rođena sam u Moskvi, gde su se moji roditelji preselili kako bi moj otac završio Univerzitet. Imam mlađu sestru Anastasiju, koja ima 17 godina. Moji roditelji Ivana i Branislav rade u elektroindustriji. Završila sam školu u Moskvi, potom se preselila u Slovačku gde sam trenirala godinu i po dana. Prošle godine sam stigla u Srbiju. I dalje smatram da je Moskva moj grad, ali ceo moj tim čine Srbi, imam familiju tu, tako da se osećam kao kod kuće u Srbiji. Živim sa babom i dedom. Kada sam imala tri godine, moji baba i deda su mi doneli plastični reket i sunđerastu lopticu. Bila sam prilično aktivno dete, pa sam sa tim trčala unaokolo, udarala lopticu i upropastila majci cveće. U kraju je bila škola tenisa, gde je bio sam jedan trener, i tamo sam počela."

Kada je reč o teniskim idolima Krunićeva je spomenula Jelenu Janković.

"Dok sam odrastala volela sam da gledam Meri Pirs i Kim Klajsters. Od sadašnjih igračica izdvojila bih Jelenu Janković, divim se njenom duhu. Uvek mi je pružala podršku i od nje sam naučila da nikad ne treba odustajati. Takođe, volim da gledam Agu Radvansku, ona igra pametno".

O ciljevima u karijeri kaže."Moj kratkoročni cilj je da dospem u glavni žreb Australijan opena, a dugoročni da budem u 50 najboljih igračica na svetu."

Krunićeva, koja je na turnir stigla kao 143. teniserka sveta, će u osmini finala poslednjeg gren slema sezone igrati protiv Viktorije Azarenke. Dvadesetjednogodišnja Krunić do sada je u karijeri zaradila 409 poena za WTA istu, a tri pobede na njujorškom gren slemu donele su joj 280 poena, što joj obezbeđuje ulazak u 100 najboljih teniserki sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track