NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Ivanovićeva startovala porazom na startu turnira u Singapuru
Foto: AP

Serena Vilijams dokazala da je najbolja na svetu

NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Ivanovićeva startovala porazom na startu turnira u Singapuru

Tenis -
Naša teniserka igraće u naredna dva kola protiv Rumunke Simone Halep i Kanađanke Eženi Bušar

SINGAPUR - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović poražena je od Amerikanke Serene Vilijams 2:0, po setovima 6:4, 6:4 u meču prvog kola Crvene grupe na završnom turniru sezone u Singapuru.Ovo je bio deveti međusobni duel srpske i američke teniserke, a osmi trijumf Vilijamsove. Meč je trajao 80 minuta. Naša teniserka igraće u naredna dva kola protiv Rumunke Simone Halep i Kanađanke Eženi Bušar. U duelu te dve teniserke Rumunka je slavila sa 6:2, 6:3U Beloj grupi igraće Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska i Karolina Voznijacki.Završni turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

TOK MEČAII set

Ana Ivanović je napravila brejk na startu drugog seta. Međutim, Amerikanka je uzvratila ribrejkom. U naredna tri gema nije bilo brejkova, a Serena je povela 3:2. Teniserke su nastavile sa osvajanjem gemova na svoje servise do rezultata 5:4 za Vilijamsovu. Amerikanka je u 10. gemu iskoristila prvu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

I set

Amerikanka je prva servirala na meču. Ivanovićeva je već u prvom gemu imala priliku da napravi brejk, ali je Serena sjajnim servisom uspela da dođe do 1:0. Naša teniserka je bez problema osvojila prvi gem na svoj servis. Amerikanka je potom na svoj servis došla do 2:1. Serena je u četvrtom gemu napravila brejk, a onda na svoj servis stigla do 4:1. Amerikanka je u šestom gemu imala novu priliku za brejk, ali je Ana smanjila na 4:2. Ivanovićeva je potom napravila brejk i smanjila na 4:3. Naša teniserka je potom na svoj servis potvrdila brejk i stigla do 4:4. Ivanovićeva je na 4:4 imala brejk loptu, ali se Amerikanka spasla i povela 5:4. Serena je u 10. gemu napravila brejk za vođstvo 1:0 u setovima.

Foto: AP
Foto: AP

I setTOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track