NASTAVLJA SE DRAMA: Indija izjednačila na 2:2 protiv Srbije, Lajović izgubio od Devarmana
Foto: Teniskisavez.com

Krajinović ima novu meč loptu

NASTAVLJA SE DRAMA: Indija izjednačila na 2:2 protiv Srbije, Lajović izgubio od Devarmana

Tenis -
Somdev Devarman je danas u Bangaloru pobedio Dušana Lajovića i doneo izjednačenje svom timu. Devarman je slavio s 3:2, po setovima 1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2

BANGALOR - Teniska reprezentacija Indije izjednačila je na 2:2 protiv Srbije u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.Somdev Devarman je danas u Bangaloru pobedio Dušana Lajovića i doneo izjednačenje svom timu. Devarman je slavio s 3:2, po setovima 1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2.U petom, odlučujućem meču kasnije danas igraće Filip Krajinović i Juki Bambri.

Prvi poen za Indiju osvojili su Rohan Bopana i Leander Paes pošto su savladali srpsku kombinaciju Nened Zimonjić/Ilija Bozoljac - 1:6, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 8:6. Izabranici selektora Bogdana Obradovića su u petak, prvog dana takmilčenja, upisali dve pobede u singlu.Lajović je u prvom meču savladao Bambrija sa 6:3, 6:2, 7:5, dok je Filip Krajinović u nastavku programa pobedio Somdeva Devarmana rezultatom 6:1, 4:6, 6:3, 6:2.Lajović je izjavio da je Filip Krajinović kvalitetniji igrač od protivnika i da se nada da će doneti Srbiji pobedu nad Indijom u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. "Nadam se da će Filip da dobije i da će Srbija da pobedi. Ako se to desi, moj meč je najmanje bitan. Nadam se da će uspeti da pobedi, dosta je kvalitetniji igrač. Svi ćemo iz tima da mu pomognemo koliko god možemo", rekao je Lajović i dodao:

"U jednom trenutku sam krenuo da igram njegovu igru, postao sam previše pasivan, to nikako nije trebalo da uradim, jer je u svakom poenu bilo jako mnogo prebacivanja. Nisam imao dovoljno agresivnosti da završavam poene i to je bila najveća greška".TOK MEČA

V set

Lajović je odigrao loše i peti set. Devarman je dva puta napravio brejk i lako je stigao do 6:2 i konačne pobede.

IV setDevarman je poveo 3:1 u četvrtom setu, a onda je Lajović napravio brejk za 3:2. Međutim, usledio je novi brejk Indijca za 4:2. Lajović se nije predavao i napravio je novi ribrejk. Međutim, Indijac je iskoristio sve greške našeg tenisera i uspeo je da dobije ovaj deo meča sa 6:3.

III set

Lajović je loše odigrao na startu trećeg seta, a Indijac je lako došao do 4:1. Onda je usledila velika serija Lajovića od pet uzastopnih gemova za 6:4 i vođstvo od 2:1 u setovima.II SETDevarman je odlično odigrao drugi set koji je dobio rezultatom 6:4. Indijac je drugi set dobio zahvaljujući brejku u desetom gemu.I SETDušan Lajović je odlično počeo meč. Srpski teniser je igrao maksimalno motivisano od prvog poena pa odmah stiže do brejka. Lajović je u istom ritmu nastavio meč i svom rivalu nije ostavljao mnogo prostora za igru. Dominantnom igrom Ducu ekspresno dobija prvi set za samo 29 minuta igre. On je na putu do prvog seta Devarmanu prepustio samo jedan gem za konačnih 6:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track