NOVAK NASTAVIO DA MELJE: Đoković pregazio Ferera za polufinale Šangaja
Foto: AP

Sledeći je Federer

NOVAK NASTAVIO DA MELJE: Đoković pregazio Ferera za polufinale Šangaja

Tenis -
Najbolji teniser sveta je pobedio Španca u dva seta, 6:4, 6:2

ŠANGAJ - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju.Đoković je danas u polufinalu nadigrao petog tenisera sveta Španca Davida Ferera 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Ovo je bio 18. međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a 13. trijumf Novaka. Meč je trajao 95 minuta.Đoković je već na startu prvog seta napravio brejk, a onda je uspeo da sačuva dva gema prednosti i da povede 1:0. Srpski teniser je napravio brejk i na startu drugog seta. Novak je nastavio sa odličnom igrom, a onda je napravio novi brejk u sedmom gemu i zasluženo je stigao do pobede.

Đoković će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom, koji je pobedio Žilijena Benetoa 7:6, 6:0. U drugom polufinalu sastaće se Francuz Žil Simon i Španac Felisijano Lopez.Srbin i Švajcarac odigrali su 35. mečeva u karijeri, a Federer vodi 18:17 u pobedama.Đoković brani titulu na Mastersu u Šangaju, koji se igra za nagradni fond od 4.195.895 dolara.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČAĐoković je počeo drugi set, kao i prvi brejkom. Španac je napravio veliki broj grešaka, a onda je Novak lako stigao do 1:0, a onda na svoj servis i do 2:0. Novak je i u ovom gemu imao prilike da napravi brejk, ali je Ferer smanjio na 2:1. U naredna tri gema nije bilo brejkova, a Novak je poveo 4:2. Đoković je potom napravio još jedan brejk, a onda je na svoj servis stigao do pobede.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

II set

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Španac je osvojio prva dva poena u prvom setu, ali je Đoković odmah pokazao zašto je najbolji teniser sveta što mu je donelo brejk. Đoković je potom na svoj servis potvrdio brejk za vođstvo od 2:0. Naš teniser je potom imao šansu da napravi novi brejk, ali je Španac uspeo da se spasi i da smanji na 2:1. Đoković je potom bio siguran na svoj servis, a Ferer je smanjio na 3:2. Novak je poveo 4:2, ali je ponovo u narednom gemu propustio priliku da napravi još jedan brejk. Oba tenisera su potom osvojila po gem na svoje servise. Velika borba viđena je u 10. gemu. Ferer je imao dve brejk lopte, ali je Đoković iskoristio četvrtu set loptu za 6:4.I set

TOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track