LAKO: Novak izgubio samo tri gema i preslišao Garsiju Lopeza

ATP Peking

LAKO: Novak izgubio samo tri gema i preslišao Garsiju Lopeza

Tenis -
Za četvrtfinale Nole će se boriti protiv Kanađanina Vaseka Pospišila koji je savladaoa Lukasa Rosola sa 6:4, 6:3

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Pekingu, posto je savladao Španca Giljerma Garsiju Lopeza sa 6:2, 6:1.Đoković je bio impresivan na startu pohoda na odbranu titule u Pekingu, što najbolje pokazuje odnos vinera u meču - 15:4. Najbolji srpski teniser nije dozvolio nikakva iznenađenja Lopezu, koji je od početka do kraja meča bio u njegovoj senci.Posle ubedljivo dobijenog prvog seta Đoković je u istom ritmu otvorio i drugi, a posle brejka u četvrtom gemu (3:1) dozvolio je Lopezu samo jednu brejk šansu. Posle toga, srpski teniser je ređao poena kao na traci i otvorio vrata drugog kola u kojem će se sastati sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom, koj je bio bolji od Čeha Lukaša Rosola rezultatom 6:3, 6:4.

Đoković je samo jednom igao protiv Pospišila - prošle godine u Beogradu u Dejvis kupu kada ga je pobedio sa 3:0 u setovima.

Prvi set

Novak je sjajno ušao u meč, od početka je igrao agresivno i napadački, što je rezultiralo lako dobijenim prvim gemom za 1:0. U istom ritmu srpski teniser je nastavio u na servisu Garsija-Lopesa i bez izgubljenog poena je došao do prvog brejka na meču. Međutim, u trećem gemu usledili su problemi sa servisom za Đokovića, koje je Španac iskoristio, izborio dve brejk lopte i prvu iskoristio da smanji na 2:1. Posle velike borbe i preokreta srpski teniser je napravio novi brejk za 3:1. Đokovićevi udarci su bili toliko čudni da je bilo jasno da je potrebno vreme kako bi se vratio u rutinu, a u petom gemu je stigla i prva dupla servis greška koja je omogućila Garsiji-Lopezu brejk, četvrti u nizu na meča (3:2). Pretpostavilo se da će Novak da krene na novu prednost, što mu je sa četiri poena u nizu uspelo (4:2), ali je ipak brinula igra koja je bila daleko od konstantne. To se potvrdilo i u sedmom gemu kada je po ko zna koji put sa dve brejk lopte Španac pokazao Novakovu ranjivost, ali još jedno dodavanje gasa i konačno prekidanje brejkova za potvrdu od 5:2.Interesantno je da Garsija-Lopez nije uspeo da sačuva nijednom svoj servis, pa mu ni dva brejk u setu nisu bila dovoljna da izbegne ubedljivi gubitak seta (6:2).

Drugi set

Na početku drugog seta, Novak je sigurno poveo, da bi potom namučio Španca na servisu, međutim, on je izjednačio. Srpski teniser je tada uspešno vezao dva gema i došao do prednosti od jednog brejka za 3:1.Đoković je u petom gemu drugog seta došao do prvog asa za 30:30, a onda je uprkos dobrom riternu i brejk lopti Španca uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije i potvrdi prednost (4:1). Garsija-Lopez se predao posle novog brejka, tako da je bilo jasno ko ide dalje. Za četvrtfinale Nole će se boriti protiv Kanađanina Vaseka Pospišila koji je savladaoa Lukasa Rosola sa 6:4, 6:3

http://www.youtube.com/watch?v=706BeThr1TU

Tok meča

Novak Đoković i dalje je prvi reket sveta, a turnir u Pekingu će mu biti prvi posle poraza u polufinalu US Opena od Japanca Keija Kišikorija. Nole ističe da je spreman za završnicu sezone, a vredi istaći i da Srbin nije poražen do sada u Pekigu, a uz to osvojio je i četiri titule.

Šanac, Giljermo Garsija-Lopez, trenutno je 38. teniser sveta, a interesantno da je i on poslednji meč odigrao na US Openu, gde je u drugom meču poražen od Amerikanca Sema Kverija rezultatom 3:0.

Novak Đoković i Giljermo Garsija-Lopez do sada su se sastali šest puta, a sve duele Srbin je rešio u svoju korist. Poslednji meč odigran je ove godine na Mastersu u Monte Karlu, a Nole je slavio sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track