(VIDEO) TATA-MATA: Đoković ostvario prvu pobedu otkako je postao otac
Foto: Printscreeen

NIZ OD 23 TRIJUMFA U DVORANI

(VIDEO) TATA-MATA: Đoković ostvario prvu pobedu otkako je postao otac

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je prvi meč otkako je postao otac, pošto je u drugom kolu Mastersu u Parizu rutinski savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4

PARIZ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković upešno je krenuo u odbranu titule na Mastersu u Parizu. Đoković je u drugom kolu rutinski savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i 25 minuta igre. Novak će sigurno dugo pamtiti meč u Bersiju pošto je to bio njegov prvi trijumf otkako je prošle nedelje postao otac. On je pobedu postvetio upravo svom novorođenom sinu Stefanu.

http://www.youtube.com/watch?v=vM9Sm-LBnHc

Đoković je protiv Kolšrajbera ujedno nastavio svoj fantastičan niz pobeda u zatvorenom, pošto sada iza sebe ima 23 trijumfa u dvorani. To je bio sedmi međusobni duel Đokovića i Kolšrajbera i šesta pobeda srpskog tenisera. Novak je tako upisao i treći trijumf protiv Nemca u 2014. godini, pošto ga je je prethodno savlado i na Mastersu u Rimu (4:6, 6:2, 6:1), kao i na US openu (6:1, 7:5, 6:4). Novaka u 3. kolu očekuje duel sa boljim iz okršaja između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Gaela Monfisa. Đokovića u Parizu generalno očekuje težak zadatak s obzirom na nimalo lak žreb i činjenicu da brani titulu vrednu 1.000 ATP poena. Srpski teniser se nalazi pod velikim pritiskom u završnici sezone pošto Švajcarac Rodžer Federer ima priliku da se vrati na čelo ATP liste. Đoković do kraja 2014. godine, u Parizu i Londonu, brani ukupno 2.500 poena, dok Federer na poslednja dva turnira mora da razmišlja samo o 760 poena i čeka eventualni Novakov kiks.

TOK MEČAII setĐoković je na najbolji mogući način počeo drugi set pošto je ponovo oduzeo servis Kolšrajberu. Novak je zatim bio veoma siguran na servisu i lako potvrđuje brejk i stiže do vođstva od 2:0.Nemac je u sledećem gemu konačno prekinuo seriju srpskog tenisera od tri uzastopna gema. Kolšrajber je svoj gem dobio bez izgubljenog poena za 2:1. Đoković je imao i jedno nezgodno proklizavanje, ali ne sreću nije bilo posledica po prvog reketa sveta.Novak nije briljirao u četvrtom gemu, ali je uspeo da osvoji novi gem protiv Kolšrajbera. Branilac titule je na momente delovao veoma umorno, ali je na kraju uspeo da odbije sve napade rivala i da povede sa 3:1.Međutim, ni Nemac se nije predavao. Iako je imao dosta problema sa Novakovim riternom, Kolšrajber je dobio peti gem drugog seta i smanjio Đokovićevu prednost na 3:2.Obojica su bili sigurni na servisu u narednim gemovima, pa je Đoković posle jednog sata i 18 minuta igre došao na gem od trijumfa - 5:3.Kolšrajber je dobio sledeći gem za 5:4, ali nije uspeo da zaustavi Novaka koji rutinski privodi meč kraju posle jednog sata i 25 minuta igre za konačnih 6:3, 6:4.

I setĐoković je rutinski osvojio prvi servis gem na Mastersu u Parizu. On je Kolšrajberu prepustio samo jedan poen, a posao je završio prvim servis vinerom na meču.Nemac je uzeo prva dva poena na svoj servis, ali je zatim tri vezane bekhend dijagonale poslao u aut pa Novak odmah stiže do prve brejk lopte. Srbin je u sledećem poenu imao i malo sreće , pogodio je samu liniju, a Kolšrajber udara lopticu ramom i šalje je u mrežu za vođstvo Đokovića od 2:0.Prvi nosilac nije imao problema ni u trećem gemu i posle samo deset minuta igre ima tri gema prednosti u odnosu na Kolšrajbera.

Nemac se i u sledećem gemu suočio sa dve nove brejk prilike, ali je ovog puta uspeo da se odbrani. Kolšrajber do prvog gema na meču (3:1) na kraju stiže prvim as udarcem.Peti gem se igrao na razliku, ali Novak nije dozvolio rivalu da se rezultatski vrati u meč. On je na 40:40 odigrao dva sigurna poena i uspeva da natera Kolšrajbera da napravi novu neiznuženu grešku za 4:1. Đoković je svoju seriju i na servis Nemca i ekspresno stiže do tri vezane brejk lopte. Kolšrajber je spasao prvu, ali je zatim još jednom pogrešio pa Novak dolazi u situaciju da servira za prvi set - 5:1.

Međutim, Novak se opustio u trenutku kada je trebalo da privede posao kraju, pa Kolšrajber brejkom uspeva da ostane u igri i smanji na 5:2. Đoković u osmom gemu nije iskoristio prvu set loptu. On je imao veliku priliku, bio je dominantan u poenu, ali je u odsutnom trenutku jedan forhend poslao u mrežu. Srbin nije dobio drugu priliku pa je Nemac stigao do novog gema - 5:3.Đoković ipak nije dozvolio iznenađenje u završnici i brzo stiže do nove set lopte, prve na svoj servis. Kolšrajber je ovog puta bio nemoćan i Novak posle 40 minuta igre dobija uvodni set rezultatom 6:3.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 19.30h igra protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u drugom kolu Mastersa u Parizu. To je Đokovićev prvi meč otkako je prošle nedelje postao otac. Novaka u Parizu očekuje težak zadatak s obzirom na nimalo lak žreb i činjenicu da brani titulu vrednu 1.000 ATP poena. Srpski teniser se nalazi pod velikim pritiskom u završnici sezone pošto Švajcarac Rodžer Federer ima priliku da se vrati na čelo ATP liste. Đoković do kraja 2014. godine, u Parizu i Londonu, brani ukupno 2.500 poena, dok Federer na poslednja dva turnira mora da razmišlja samo o 760 poena i čeka eventualni Novakov kiks. Đoković je u "gradu svetlosti" postavljen za prvog nosioca i bio je slobodan u prvom kolu, dok je Kolšrajber na startu takmičenja savladao Francuza Eduara Rožea Vaselana sa 6:3, 6:1. To je sedmi međusobni duel Đokovića i Kolšrajbera, a srpski teniser vodi u pobedama sa 5:1. Novak je ove godine dobio oba njihova susreta - na Mastersu u Rimu (4:6, 6:2, 6:1) i na US openu (6:1, 7:5, 6:4). Nemac je jedini trijumf upisao pre više od pet godina na Rolan Garosu (6:4, 6:4, 6:4).Pobednika ovog meča u 3. kolu očekuje duel sa boljim iz okršaja između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Gaela Monfisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja