ŠETNJA DO OSMINE FINALA US OPENA: Đoković pregazio Kverija za 85 minuta
Foto: AP

Novi sjajan nastup

ŠETNJA DO OSMINE FINALA US OPENA: Đoković pregazio Kverija za 85 minuta

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u osminu finala US opena, pošto je u 3. kolu eliminisao Amerikanca Sema Kverija sa 6:3, 6:2, 6:2

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD. Prvi nosilac US opena, u 3. kolu, lako je savladao Amerikanca Sema Kverija sa 6:3, 6:2, 6:2, posle samo 85 minuta igre. To je bio njihov deveti međusobni del i osma pobeda Đokovića, koji sada iza sebe ima četiri uzastopna trijumfa protiv Amerikanca. Novak je na stadionu "Artur Eš" odigrao još jedan sjajan meč i nijednog trenutka nije dozvolio Kveriju da pomisli da može da napravi iznenađenje. Đoković je svom rivalu u tri sata prepustio samo sedam gemova, uz čak sedam brejkova. Đokovića u osmini finala US opena očekuje duel sa pobednikom meča između Nemca Filipa Kolšrajbera i Amerikanca Džona Iznera.Novak je prethodno u prvom kolu savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:1, 6:2, 6:4, dok je u nastavku takmičenja pobedio Francuza Pol-Anri Matjea sa 6:1, 6:3, 6:0.Šesti dan US opena odlično je počeo za srpske tenisere pošto je mlada Aleksandra Krunić priredila je još jedno veliko iznenađenje senzacionalnom pobedom nad dvostrukom šampionkom Vimbldona, Čehinjom Petrom Kvitovom – 6:4, 6:4.

Foto: AP
Foto: AP

TOK MEČAIII setSem Kveri je u prvom gemu trećeg seta preživeo dve brejk lopte za prvo vođstvo na meču. Novak je bio veoma blizu novog brejka, ali se Amerikanac posle velike borbe ipak izvukao iz nezgodne situacije. Međutim, Đokoviću nije dugo trebalo da preokrene rezultat pošto je posle sigurnog servis gema sa nulom oduzeo servis Kveriju, za vođstvo od 2:1. On je nastavio da dominira i u narednim gemovima, pa pitanje pobednika nije došlo u pitanje.U takvoj situaciji Kveri je do kraja meča uspeo da osvoji samo jedan gem, a Novak posle samo 85 minuta igre realizuje drugu set loptu za konačnih 6:3, 6:2, 6:2 i novi plasman u osminu finala US opena.II setĐoković je već na startu drugog seta postavio stvari na svoje mesto i bez izgubljenog poena ponovo oduzima servis Kveriju. Usledio je siguran servis gem srpskog tenisera za vođstvo od 2:0.Novak se nije tu zaustavio već ponovo pritiska svog rivala. Amerikanac je u trećem gemu spasao prvu brejk loptu, ali na drugoj pravi duplu servis grešku i tako poklanja novi brejk Đokoviću - 3:0.Po receptu iz prvog seta, usledio je odgovor Kverija koji uspeva da vrati jedan brejk Novaku, a zatim sigurnim servisima uspeva da osvoji i peti gem (3:2).Posle mini serije Amerikanca Đoković je ponovo preuzeo glavnu reč na terenu i sa tri vezana gema dobija i drugi set. Novak je poslednji gem dobio bez izgubljenog poena za konačnih 6:2, posle samo 25 minuta igre.I setNovak je prvi gem dobio prvim as udarcem, a već u sledećem pravi prvi brejk. Đoković je već na startu meča lako stigao do dve vezane brejk lopte, od kojih koristi prvu. Kveri nije imao rešenje za razoran forhend i srpskog tenisera, koji tako ekspresno stiže do prednosti 2:0.Prvi nosilac je u trećem gemu spasao brejk loptu pre nego što je poveo sa 3:0. Đoković je nastavio svoju seriju drugim uzastopnim brejkom, pa je srpski teniser posle samo 12 minuta igre vodio sa ubedljivih 4:0.Tri minuta kasnije Đoković je stigao na gem od seta - 5:0. Kveri je u šestom gemu konačno uspeo da zaustavi svog protivnika, a zatim koristi pad u igri prvog reketa sveta i brejkom ostaje u uvodnom setu - 5:2. Amerikanac je i u osmom gemu bio siguran na servisu (5:3), ali ne uspeva da napravi preokret u završnici pošto se Novak uozbiljio i posle 28 minuta dobija prvi set rezultatom 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track