(VIDEO) POSLE DOSTA MUKE: Đoković u dva seta dobio Pospišila
Foto: Reuters

ATP Peking

(VIDEO) POSLE DOSTA MUKE: Đoković u dva seta dobio Pospišila

Tenis -
Najbolji teniser planete slavio 6:3, 7:5

Srpski tensier Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu, pošto je u drugom kolu pobedio Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5).

Đoković je do druge pobede u isto toliko međusobnih duela s Pospišilom došao pose sat i 26 minuta igre. Najbolje rangirani teniser sveta je prvi set dobio lako, pošto je napravio dva brejka - u trećem i devetom gemu tog perioda igre.

Đoković je na kraju meča imao 68 odsto ubačenog prvog servisa, a od toga je osvojio 82 procenata. Pospišil je u drugom setu pružio mnogo jači otpor srpskom teniseru, ali kada je u 10. gemu servirao za izjednačenje u setovima, Đoković je napravio prvi brejk u tom periodu igre.

Đoković je zatim osvojio svoj servis gem, da bi potom još jednom oduzeo servis Kanađaninu i izborio plasman u četvrtfinale.

Srpski teniser će se u četvrtfinalu sastati s boljim iz duela između Španca Pabla Anduhara i Bugarina Grigora Dmitrova.

http://www.youtube.com/watch?v=rymnTz1m32U

Prvi set

Novak je osvojio prva dva poena u meču, pa se činilo da će stići do ekspresnog brejka, ali je Kanađanin uspeo da se izvuče i stigne do vođstva. Đoković je uzvratio laganim servis gemom za izjednačenje, da bi u trećem gemu nadoknadio ono što je propustio u prvom, pa je drugu brejk loptu pretvorio u vođstvo – 2:1.

Usledila su četiri gema bez previše uzbuđenja na obe strane, a samo je Pospišil imao problema u šestom gemu prvog seta, kada je posle đusa, uspeo ipak da stigne do gema (4:2). Usledio je Novakov gem bez izgubljenog poena, da bi novu brejk loptu pretvorio u rutinsko vođstvo u setovima – 6:3.

Drugi set

Đoković je nastavio po receptu sa početka, ali nije uspeo da dođe do brejka, tako da je nakon tri odigrana gema u drugoj deonici bilo 2:1. Zbog odugvlačenja posle dugih poena, sudija Bernardez je dva puta oduzimao prvi servis Pospišilu, ali je on i pored toga došao do izjednačenja (2:2). Agresivnim napadima je Kanađanin pokušavao da uzdrma sigurnog Đokovića, ali su greške samo pomagale Srbinu da lakše dođe do nove prednosti od 3:2, a praksa gromovitih servisa za Pospišila nastavila se i u šestom gemu (3:3).

Zatim, izgleda da se kanadski predstavnik opametio i počeo da udara lopticu istom jačinom kojom to radi kada servira, pa je prvu brejk loptu na susretu iskoristio za veliko iznenađenje, jer se to u tim trenucima meča zaista nije očekivalo (3:4). U naredna dva gema nije bilo promena, jer Novak nije mogao da odgovori protivnikovu igru u transu (4:5).

Kanađanin je imao servis gem za izjednačenje u setovima, ali je Novak uspeo da napravi brejk, nastavi set, a potom i povede 6:5.Srbin je potom napravio brejk i ostvario povedu - 7:5.

Tekstualni prenos

Đoković je u svom prvom meču posle 25 dana i polufinala US Opena slavio protiv Giljerma Garsije-Lopesa u prvom kolu, prepustivši mu samo tri gema.

Novak brani titulu u glavnom gradu najmnogoljudnije zemlje sveta, gde je ostvario 20 uzastopnih trijumfa. Potencijalni rival u narednoj rundi mu je pobednik duela između Pabla Anduhara i Grigora Dimitrova.

U sredu je na programu i meč Viktora Troickog, protiv Čeha Tomaša Berdiha, ali je njihov duel na čekanju zbog kiše u Pekingu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track