(VIDEO) MOĆNI NOVAK: Đoković ubedljiv protiv Švarcmana na startu US Opena
Foto: Reuters

Sledeći je Matje

(VIDEO) MOĆNI NOVAK: Đoković ubedljiv protiv Švarcmana na startu US Opena

Tenis -
Prvi reket sveta u drugom kolu igraće protiv Matjea iz Francuske

Prvi teniser sveta Novak Đoković na startu 134. izdanja US Opena savladao je Argentinca Dijega Švarcmana rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) za 97 minuta igre.

Argentincu, koji je 80. na ATP listi, ovo je bilo prvo učešće u glavnom žrebu u Njujorku. Đoković i Švarcman nikada se do ovog meča nisu sastali.

Đoković će u 2. kolu igrati sa Pol-Anri Matjeom (Francuska) koji je bio bolji od Žila Milera (Luksemburg) u pet setova.

Srpski teniser je posle meča rekao da je zadovoljan svojom igrom.

http://www.youtube.com/watch?v=ouWNRk6CpNE

TOK MEČA

1. SET

Đoković je prvi servirao u meču i bez većih problema stigao do prednosti.

Već u drugom gemu viđen je brejk. Doduše, srpski teniser nije iskoristio prve dve šanse, ali treću jeste. Potvrda brejka stigla je u narednom gemu i već je bilo ogromnih 3:0 za Đokovića.

I u narednom gemu Đoković je napravio brejk za 4:0, ali je onda počeo da se poigrava i dozvolio je Argentincu da sa nekoliko efektnih poena ribrejkuje.

Đoković se uozbiljio u nastavku prvog seta i bez većih problema napravio i treći brejk, a potom i odservirao za prvi set.

Posle 26 minuta srpski teniser sa 6:1 dobija ovaj deo igre.

2. SET

Đoković je i drugi set otvorio brejkom, koji je potom potvrdio za 2:0. Švarcman je prekinuo seriju smanjivši na 2:1, ali je Novak potom ponovo podigao nivo igre i sa tri vezana gema stigao do 5:1. Argentinac je bez izgubljenog poena smanjio na 5:2, da bi mu se Đoković revanširao istom merom, a as servisom osvojio drugi set koji je trajao 30 minuta.

3. SET

Čini se da se Novak potpuno opustio u ovom delu igre, ali ni to nije puno poremetilo planove srpskog igrača da brzo završi meč. Argentinac je osvojio uvodni gem, ali je Novak u trećem gemu napravio ključni brejk i potom uspešno održavao prednost do kraja meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track