ANA U FINALU: Sa Voznijacki za trofej u Japanu
Foto: Reuters

WTA Tokio

ANA U FINALU: Sa Voznijacki za trofej u Japanu

Tenis -
Srpkinja slavila u dva seta 7:5, 6:3

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u Tokiju pošto je savladala Nemicu Angeliku Kerber sa 7:5, 6:3.Protivnica srpskoj teniserki u finalnom meču biće Dankinja Karolina Voznijacki koja je pobedila Garbin Muguruzu iz Španije sa 6:4, 2:6, 6:2

"Na početku meča morala sam da se prilagođavam njenoj igri. Nisam se kretala dovoljno dobro, kao na prethodnim mečevima. Ipak, posle sam pronašla svom ritam, bila agresivnija i pobedila. Zadovoljna sam pobedom protiv jake protivnice kakva je Kerber", rekla je Ivanović posle meča.

Rival srpskoj teniserki u finalu biće Karolina Voznijacki iz Danske, a trenutni skor je 4:2 za Ivanović, koja je i pobedila poslednji meč u Montereju ove godine.

"Mislim da će publika uživati u tom duelu. Karolina je u veoma dobroj formi, igrala je polufinale US opena i biće veoma teško", zaključila je Ivanović.

Nagradni fond na turniru u Tokiju iznosi milion dolara od kojih će 196.670 pripasti pobednici a 104.891 poraženoj finalistkinji. Pobednica će, takođe, osvojiti 470, a poražena u finalu 305 WTA bodova..

Tok meča

Posle pet gemova Nemica Kerber ima brejk prednosti i vodi sa 3:2. Ana se muči sa servisom, izgubila je svoje gemove već dva puta, ali je jednom oduzela servis rivalki. U delu meča koji je odigran pre kiše zbog koje igračice nisu na terenu, servis nije donosio nikakvu prednost, jer je u svih pet gemova, igračica koja reternira imala brejk loptu. Kerberova je iskoristila dva puta, a Ana samo jedno te je zato posle pet gemova rezultat 3:2 za Nemicu.

Meč je nastavljen, a u prva dva gema nije bilo prejka pa Nemica polovinom seta vodi 4:3. Od sedmog gema, Ivanovićeva je zaigrala mnogo bolje, spasila još jednu brejk loptu, a potom serijom svojih gemova, uspela najpre da izjednači na 5:5, a zatim i novim brejkom dobije prvi set sa 7:5.

Drugi set

Uz malo oscilacija, Ana je nastavila u ritmu koji joj je omogućio da preokretom dođe do prvog seta. Posle šest gemova u drugom delu igre, srpska teniserka jhe uz brejk prednosti vodila sa 4:2. U naredna tri gema, Ana je sigurnom igrom završila posao i plasirala se u finale.

Tekstualni prenos

Ana Ivanović je na turniru u Japanu postavljena za trećeg nosioca, a do sada je odigrala samo jedan meč u kome je sa 6:3, 6:4 savladala Beloruskinju i nekada najbolju teniserku sveta Viktoriju Azarenku. U četvrtfinalu Ana je eliminisala Čehinju Lusi Safarovu, takođe bez izgubljenog seta – 6:3, 6:2. Srpkinja je trenutno 10. na WTA listi i u Tokiju želi da ostvari dobar rezultat posle rane eliminacije na US Openu.

Nemica, Anđelika Kerber, trenutno je osma teniserka sveta, a u Tokiju je postavljena za prvog favorita, te je tako, kao i Ana, bila slobodna u prvom kolu. Kerber je u drugoj rundi sa ubedljivih 2:0 eliminisala Elinu Svitolinu, a potom je u četvrtfinalu savladala finalistkinju Australijan Opena, Domeniku Cibulkovu, rezultatom 6:3, 6:0.

Ana Ivanović i Anđelika Kerber do sada su se sastale šest puta, a Srpkinja vodi sa 4:2 u pobedama. Poslednji meč odigran je ove godine u Dubaiju kada je Ana pobedila sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 7:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track