KROMPIR ZA SJAJAN START: Ana pregazila Amerikanku u prvom kolu US opena

Ubedljiv trijumf

KROMPIR ZA SJAJAN START: Ana pregazila Amerikanku u prvom kolu US opena

Tenis -
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović lako je savladala Amerikanku Alison Riske sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0, u prvom kolu US opena

NJUJORK - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rutinski se plasirala u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD. Ivanovićeva je na startu takmičenja bez problema savladala 45. igračicu na WTA listi Amerikanku Alison Riske sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0. To je bio njihov drugi međusobni duel i druga pobeda Ane, koja je ove sezone dobila i njihov premijerni okršaj na turniru u Oklandu - 7:5, 7:6 (7:2). Ivanovićeva je do trijumfa na centralnom terenu Artur Eš stigla posle samo 65 minuta igre.

Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ana Ivanović, Foto: Reuters

Osma nositeljka će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča između Čehinje Karoline Pliškove i Austrijanke Ivon Meusburger. Pored Ane Ivanović drugog dana Otvorenog prvenstva SAD na teren izlazi još troje srpskih tenisera. Filip Krajinović igra treći meč na Terenu 5 protiv Amerikanca Tima Smičeka, četvrti meč dana na Terenu 15. igraju Aleksandra Krunić i Kataržina Piter, dok Nenad Zimonjić i Danijel Nestor zatvaraju program petim mečom na Terenu 10. Prvog dana takmičenja u drugo kolo singla plasirali su se Jelena Janković i Novak Đoković. Jelena je savladala zemljakinju Bojanu Jovanovski (6:2, 6:3), dok je Novak eliminisao Argentinca Dijega Švarcmana (6:1, 6:2, 6:4).

Alison Riske, Foto: Reuters
Alison Riske, Foto: Reuters

TOK MEČA II set Ana je i u drugom setu nastavila sa odličnom igrom i odmah oduzima servis svojoj protivnici. Riske je uspela da spase prvu brejk loptu, ali je Ivanovićeva bila neumoljiva na drugoj i novim brejkom otvara drugi set. Amerikanka je u drugom gemu imala tri vezane brejk lopte, ali je Ana ostala koncentrisana i sa pet vezanih poena stiže do vođstva od 2:0. Srpska teniserka je maksimalno iskoristila tu psihičku prednost i po drugi put uzastopno oduzma servis uzdrmanoj protivnici za vođstvo od 3:0. Anina serija se nastavila do kraja meča, pa je drugi set dobila bez izgubljenog gema - 6:0. Ivanovićeva se tako uz popularni krompir posle 65 minuta igre plasirala u drugo kolo US opena.

Ana Ivanović, Foto: Reuters
Ana Ivanović, Foto: Reuters

I setPočetak meča obeležile su greške Ane Ivanović, pa Amerikanka već u prvom gemu dolazi do prve brejk lopte. Ivanovićeva i u narednom poenu šalje forhend u mrežu pa Riske otvara meč brejkom. Ivanovićeva je uzvratila istom merom i ekspresnim ribrejkom se odmah vraća u meč. Srpska teniserka je posle slabog prvog gema zaigrala mnogo agresivnije. Riske se u četvrtom gemu suočila sa novim brejk loptama, spasila je prve tri, ali je sjajna Ana naterala svoju protivnicu na novu grešku za potpuni preokret i vođstvo od 3:1. Ana je nastavila sa sjajnom igrom i posle trećeg uzastopnog gema dolazi u situaciju da servira za prvi set. Međutim, ona gubi naredna četiri poena na svoj servis pa riske, neočekivano lako stiže do drugog brejka i uspeva da ostane u prvom setu. Amerikanka je zatim bila sigurna na svom servisu, ali je Ivanovićeva u devetom gemu nadoknadila propušteno i posle 37 minuta igre dobija uvodni set rezultatom 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track