UBEDLJIVA POBEDA: Jelena lako protiv Bojane na startu US opena
Foto: Printscreen

Iskustvo presudilo srpski derbi

UBEDLJIVA POBEDA: Jelena lako protiv Bojane na startu US opena

Tenis -
Srpska teniserka Jelena Janković savladala je zemljakinju Bojanu Jovanovski na startu ovogodišnjeg US opena sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3

NJUJORK - Srpska teniserka Jelena Janković savladala je zemljakinju Bojanu Jovanovski na startu ovogodišnjeg US opena. Jankovićeva je lako dobila srpski derbi u prvom kolu poslednjeg gren slema sezone, rezultatom 2:0 - 6:2, 6:3. To je bio četvrti međusobni duel dve Srpkinje i treća pobeda Jelene Janković, koja je do trijumfa na Terenu 17 stigla posle samo 68 minuta igre. Jankovićeva je dobila njihov premijerni meč u Portorožu 2010. godine sa 6:3, 6:3, ali joj se Bojana revanširala iste sezone u Pekingu rezultatom 4:6, 6:2, 6:2. Njih dve su poslednji put odmerile snage prošle godine na turniru u Rimu, kada je Jelena slavila sa ubedljivih 6:2, 6:0. Jelenu u drugom kolu očekuje duel sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom koja je na startu takmičenja savladala Italijanku Karin Knap sa 6:4, 6:3."Nikada nije lako kada u prvom kolu igrate protiv zemljakinje ili igračice koju dobro poznajete. Takvi mečevi su uvek teški. Nesreća je što je žreb odlučio da se sretnemo već u prvom kolu. Žao mi je što sam danas pobedila", izjavila je Jelena Janković posle meča. Prvog dana US opena na teren izlazi i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Novak na startu igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana i to je poslednji meč u večernjem terminu na centralnom stadionu Artur Eš.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

TOK MEČA II set Bojana je i u nastavku meča imala problema sa servisom, ali je ipak uspela da osvoji uvodni gem drugog seta. Trend sigurnih servisa nastavio se i u narednim gemovima, uz mnogo bolju igru Bojane Jovanovski. Međutim, Jelena u petom gemu ipak uspeva da po treći put na meču oduzme servis svojoj sunarodnici za vođstvo od 3:2. Ona je bez problema potvrdila novi brejk, da bi zatim mirno privela meč kraju.Jelena je posao završila ekspresno, već na Bojanin servis, pa se posle samo 68 minuta igre plasirala u drugo kolo US opena.I set Jankovićeva je već u prvom gemu stiga do dve vezane brejk lopte. Jelena je iskoristila prvu i tako odmah dolazi do prednosti. Usledio je siguran servis gem za devetu nositeljku koja rutinski stiže do vođstva od 2:0. Bojana je nastavila sa očajnim servisima, pa je usledio novi brejk Jelene Janković. Jovanovski je u četvrtom gemu zaigrala mnogo agresivnije i stiže do dve brejk lopte, ali je Jelena oba puta odigrala sjajno i uspeva da se odbrani. Bojana je u petom gemu konačno stigla do prvog gema, ali nije uspela da ugrozi Jeleninu prednost. Jankovićeva nije iskoristila prvu set loptu na servis protivnice, ali posle 34 minuta igre rutinski, rezultatom 6:2, završava uvodni set.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track