KRAJ DRAME: Krajinović doneo Srbiji opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa
Foto: Teniskisavez.com

"Orlovi" mogu i bez Novaka

KRAJ DRAME: Krajinović doneo Srbiji opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa

Tenis -
Naša selekcija će i naredne godine igrati u Svetskoj grupi Dejvis kupa

BANGALOR - Teniska reprezentacija Srbije izborila je opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.Srbija je u baražu za opstanak u Svetskoj grupi pobedila Indiju 3:2. Odlučujući, treći poen Srbiji doneo je Filip Krajinović, koji je danas pobedio Indijca Jukija Bambrija 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:4. Meč između Krajinovića i Bambrija počeo je u nedelju, ali je prekinut zbog kiše. Duel je nastavljen danas, a Krajinović je uspeo da pobedi i da Srbiju obezbedi opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Somdev Devarman je ranije danas pobedio Dušana Lajovića i doneo izjednačenje svom timu. Devarman je slavio s 3:2, po setovima 1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2. Prvi poen za Indiju osvojili su u subotu Rohan Bopana i Leander Paes pošto su savladali srpsku kombinaciju Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac - 1:6, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 8:6.Izabranici selektora Bogdana Obradovića su u petak, prvog dana takmilčenja, upisali dve pobede u singlu.Lajović je u prvom meču savladao Bambrija sa 6:3, 6:2, 7:5, dok je Filip Krajinović u nastavku programa pobedio Somdeva Devarmana rezultatom 6:1, 4:6, 6:3, 6:2.

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je posle pobede nad Indijom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa da je ponosan što je Srbiji doneo odlučujući poen. "Ovo je neverovatno iskustvo za mene. Mnogo sma srećan što smo pobedili, a posebno sam ponosan što sam ja vratio Srbiju gde joj je mesto. Meč je bio izuzetno težak, pre svega mentalno. Jer sam juče imao 6:3 i 4:4 u drugom setu, a danas kada sam izašao na teren bili su drugi uslovi, potpuno drugi ritam, ali me je ekipa dobro spremila i imali smo dobru taktiku", kazao je Krajinović. Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović ocenio je da su Krajinović i Dušan Lajović protiv Indije pokazali da su stasali za velika dela. "Čestitao bih svim momcima na borbenosti. Svi oni imaju udela u ovoj pobedi, za koju lično smatram da je bila jedna od najtežih u Dejvis kupu. Bila je ovo teška situacija za nas, posle finala iz 2013. godine, ali naši momci su pokazali da mogu da igraju na vrhunskom nivou", rekao je Obradović.

"Indijci su došli na 2:2 i sve je ostalo na našeg najmlađeg igrača - Filipa Krajinovića, koji se zaista izuzetno dobro pripremio. Vredno smo trenirali, ne samo tenis, već i na kondiciji. I kada je bilo izjednačeno, nisamo izgubio veru i energiju, verovao sam da će da dobije", rekao je Obradović.

Žreb za Svetsku grupu Dejvis kupa 2015. godine održaće se u četvrtak u Dubaiju u 17.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

TOK MEČA:III setKrajinović je nastavio sa dobrom igrom i u trećem setu, a brzo je došao do prednosti od 3:1. Naš teniser je držao prednost od dva gema do rezultata 5:3. Indijanac je smanjio na 5:4, a onda je Bambri imao nekoliko brejk lopti. Međutim, Krajinović je uspeo da se izvuče i da našem timu obezbedi pobedu.II set

Uoči početka drugog seta počela je da pada kiša zbog čega je prekinut meč. Posle kratkog prekida zbog kiše meč je nastavljen. Bambri je spasao brejk lopte na startu drugog seta, a onda je napravio brejk za 2:0. Međutim, Krajinović je zaigrao angažovanije i poveo s 3:2. Pri rezultatu 4:4 kiša je ponovo počela da padala i prekinula ovaj duel. Krajinović je dobio još dva gema, a ujedno i drugi set rezultatom 6:4.I setKrajinović je odličnom igrom stigao do 3:0 na startu prvog seta. Bambri je smanjio na 3:1, a potom je napravio brejk za 3:2. Indijac je imao priliku za izjednačenje, ali je Krajinović uspeo da napravi brejk, a onda je poveo sa 5:2. Indijac je smanjio na 5:3, a onda Krajinović na svoj servis došao do 1:0 setovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track