(VIDEO) DA STIGNE FEDERERA: Đoković juri 18. trijumf nad Švajcarcem, za nastavak kineskog niza

Klasik u Šangaju

(VIDEO) DA STIGNE FEDERERA: Đoković juri 18. trijumf nad Švajcarcem, za nastavak kineskog niza

Tenis -
Federer vodi 18:17 u pobedama, a poslednji meč dobio je Novak

Najbolji svetski teniser Novak Đoković od 14 časova protiv Švajcarca Rodžera Federera igra polufinale Mastersa u Šangaju, što će biti njihov 36. okršaj do sada.

Novak je u četvrtfinalu eliminisao Španca Davida Ferera. Posle sat vremena i 36 minuta, srpski teniser slavio je sa 6:4, 6:2. Federer je u borbi za polufinale savladao Francuza Žilijana Benetoa, sa 7:6, 6:0, u meču koji je trajao sat vremena i 11 minuta.

Rodžer Federer ima 33 godine i trenutno je treći teniser sveta. U dosadašnjoj karijeri je osvojio 80 titula, a najbolji plasman na ATP listi mu je prva pozicija.

Đoković i Federer sastajali su se do sada 35 puta, a u međusobnim duelima Švajcarac vodi sa 18:17. Poslednji put sastali su se u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, a Srbinje taj meč dobio sa 3:2 u setovima.

Ocenivši da u duelu sa velikim rivalom favorita nema i da Federer zna kako se igra u Kini, Đoković je istakao:

"Kad god igramo jedan protiv drugog, to je triler"

Slično razmišlja i Federer:

"Uvek igramo neizvesne mečeve, a sada smo u dobroj formi i on i ja, uživamo u Šangaju. Novak igra odličnu sezonu, daću se od sebe, mislim da mogu pružiti dobru partiju. Ovo je moj prvi turnir nakon odmora, pa se nadam dobrim udarcima i čvrstoj igri, rekao je Švajcarac.

http://www.youtube.com/watch?v=degaifkmivk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track